Logo Aalsmeer
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied Oost’, Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken overeenkomstig artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 4 december 2014 het bestemmingsplan “Landelijk Gebied Oost” gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied heeft globaal betrekking op het omliggende buitengebied van de woonkern Nieuw-Oosteinde. Het plangebied heeft ook betrekking op de woonlinten van de Aalsmeerderweg, Machineweg, Hornweg en Legmeerdijk. Een aantal delen van de woonlinten is buiten het plangebied gehouden. Het betreft de percelen aan de Aalsmeerderweg met huisnummers 143 t/m 211 (oneven), 226 t/m 334 (even) en 420 t/m 422 (even), alsmede de percelen aan de Hornweg 191 t/m 317 (oneven) en de Machineweg met oneven nummers 49 t/m 193.

Doelstelling

Het bestemmingsplan is overwegend conserverend van karakter. Het beleidsmatige doel is de bescherming van het plangebied als gemengd (glas)tuinbouwgebied met verspreid liggende bedrijven en bedrijvenlocaties. Daarnaast is het beleid gericht op de bescherming van de woonlinten, waarbij de bestaande functiemenging van wonen en bedrijvigheid waar mogelijk wordt ontvlochten.

Het bestemmingsplan vervangt een aantal sterk verouderde plannen uit de jaren zestig en negentig van de vorige eeuw. De tijd heeft sindsdien niet stil gestaan. Het plangebied heeft zich verder doorontwikkeld, veelal in de richting van meer bedrijvigheid tussen en achter de linten. Het bestemmingsplan beoogt deze bedrijven van een passende planologische regeling te voorzien.

Wijzigingen

De gemeenteraad heeft bij vaststelling verschillende wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht. De wijzigingen hebben een uiteenlopend karakter en hebben betrekking op de planverbeelding, de planregels en de toelichting. De wijzigingen vloeien gedeeltelijk voort uit de beoordeling van de ingebrachte zienswijzen. Daarnaast is er ook een aantal ambtshalve wijzigingen aangebracht.

Voor de inhoud van de wijzigingen wordt verwezen naar de stukken die ter inzage liggen.

Ter inzage

Het besluit tot (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan ligt tezamen met de bijbehorende stukken in de periode van vrijdag 16 januari 2015 tot en met donderdag 26 februari 2015 voor een ieder ter inzage.

Het bestemmingsplan is digitaal beschikbaar gesteld via:

U kunt er ook voor kiezen om de papieren stukken in te zien. Deze stukken liggen gedurende bovengenoemde periode ter inzage bij de balie Burgerzaken op het raadhuis van Aalsmeer aan het Raadhuisplein 1. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30-14.00 uur (vrije inloop). Op woensdag is de centrale balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur.

De papieren stukken liggen tevens ter inzage bij de balie Bouwen op het raadhuis aan de Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. U kan zich melden bij de centrale balie. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met woensdag 8.30-15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, en vrijdag 8.30-12.30 uur.

Beroep bestemmingsplan

Op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan met ingang van 16 januari 2015 gedurende zes weken tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (AbRS), postbus 20019, 2500 EA, Den Haag door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad over de ontwerpplannen;

  • belanghebbenden die weliswaar geen zienswijze over de ontwerpplannen bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, maar kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat waren zich tijdig met een zienswijzen tot de gemeenteraad te wenden;

  • een ieder die bezwaar heeft tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan.

Het beroepschrift moet zijn voorzien van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep. Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het besluit tot (gewijzigde) vaststelling treedt in werking op de dag na de dag waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. Het besluit treedt dan niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Naar boven