Bestemmingsplan Geldersedam 29-34, ’s-Hertogenbosch
Logo 's-Hertogenbosch
Bekendmaking op grond van artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het bestemmingsplan ‘Geldersedam 29-34’ (NL.IMRO.0796.0002235-1401) met ingang van 28 april 2015 gedurende zes weken ter inzage ligt. De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan ‘Geldersedam 29-34’ op 14 april 2015 vastgesteld.
Gemeente 's-Hertogenbosch wil het voormalig schoolgebouw aan de Geldersedam 29-34 bijzonder invullen, het liefst met een bijzondere vorm van wonen: een woonvorm die mensen samenbrengt, die van meerwaarde is voor de stad maar ook een woonvorm die past in de directe omgeving. De gemeente streeft naar 'het nieuwe wonen': woonvormen waarbij zelfbouw en eindgebruikers centraal staan.
Op 25 april 2014 is de openbare inschrijving voor de aankoop van Geldersedam 29-34 gesloten. Het geselecteerde project 'School voor Gevorderden' behelst een collectief opdrachtgeverschap voor de realisatie van tien appartementen in het voormalig schoolgebouw en een gemeenschappelijke tuin op de plek van de voormalige speelplaats.
Om deze functie juridisch-planologisch mogelijk te maken is bestemmingsplan ‘Geldersedam 29-34’ vastgesteld. Met dit bestemmingsplan is de bestemming uitgebreid met de functie wonen. Omdat de standaardregeling voor een aan huis verbonden beroep en bedrijf mogelijk onvoldoende ruimte biedt voor een atelier en dergelijke wordt ook lichte bedrijvigheid toegestaan die direct aanpandig aan woningen mogelijk is.
Het plangebied betreft alleen het perceel Geldersedam 29-34. Het wordt begrensd door de Geldersedam, de Nemiusstraat, de kloostertuin en het klooster aan de Nemiusstraat en het perceel Geldersedam 35.
Ter inzage
Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage in het Stadskantoor. Ook vindt u de stukken op onze internetsite www.s‑hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen (klik op Bestemmingsplannen, Vastgesteld) en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Hier kunt u ook de authentieke bestanden vinden. Hebt u geen internet? In het Stadskantoor kunt u gebruikmaken van computers met internet.
Beroep tegen een bestemmingsplan?
Wilt u beroep instellen tegen een bestemmingsplan dat de raad heeft vastgesteld? U kunt alleen beroep instellen als u belanghebbende bent. Bovendien moet u tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend. Dit laatste geldt niet in twee gevallen:
als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest zich tijdig tot de raad te wenden; of
als u beroep wilt instellen tegen wijzigingen die de raad pas bij de vaststelling van het bestemmingsplan in het ontwerp heeft aangebracht.
Als u beroep wilt instellen, moet u een gemotiveerd beroepschrift sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kan alleen in de periode dat het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage ligt.
Stelt u beroep in of hebt u dit al gedaan? Dan kunt u de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.
Naar boven