Logo Papendrecht
Ontwerpbesluit omgevingsvergunning Den Briel, Papendrecht

Burgemeester en wethouders van Papendrecht maken op grond van artikel 3.12 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat een ontwerpbesluit omgevingsvergunning, activiteit bouwen, inclusief buitenplanse afwijking, inzake de projectlocatie Den Briel, met ingang van 30 april 2015 voor een ieder ter inzage ligt.

Het projectgebied bestaat uit een ontwikkelingslocatie welke in het noorden en westen wordt begrensd door Den Briel, aan de oostzijde door de Veerweg en aan de zuidzijde door de P.C. Hooftlaan.

Op 18 december 2014 is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor de realisatie van acht psychogeriatrische wooneenheden. De woningen zijn verspreid over twee torens aan de noord- en zuidzijde van ontwikkeling Den Briel. De entrees van de woningen, inclusief voorzieningenruimte, zijn gesitueerd op de begane grondlaag. Verder bestaat de begane grondlaag uit commerciële ruimten die de beide woontorens verbindt. Naast de PG-wooneenheden voorziet het bouwplan in een parkeervoorziening achter het pand. In totaal zullen er 32 parkeerplaatsen worden gerealiseerd bestemd voor personeel en bezoekers. Daarnaast voorziet het plan in 37 overdekte parkeerplaatsen die zijn bestemd voor de bewoners van het naastgelegen pand “Marktmeester”. Voor het totale plan (inclusief de benodigde parkeerplaatsen voor de overige functies) worden 103 parkeerplaatsen gerealiseerd.

Er is sprake van een geringe overschrijding van de bouwgrenzen van de twee woontorens waardoor de aanvraag om omgevingsvergunning in strijd is met het vigerende bestemmingsplan Den Briel. Om de omgevingsvergunning te kunnen verlenen is het noodzakelijk om een buitenplans afwijkingsbesluit ex artikel 2.12 Wabo te nemen.

De aanvraag omgevingsvergunning en overige voor de planologische procedure relevante stukken kunnen vanaf donderdag 30 april 2015 tot en met woensdag 10 juni 2015 worden ingezien (tijdens openingstijden) op de leestafel in het gemeentehuis (Markt 22, Papendrecht). De stukken kunnen tevens digitaal worden ingezien op www.papendrecht.nl onder het kopje Ruimtelijke plannen/ Buitenplanse afwijkingen/ Ter inzage/ Den Briel of via www.ruimtelijkeplannen.nl

Tijdens de termijn van ter inzage legging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen. Deze zienswijzen kunnen worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 11, 3350AA Papendrecht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14078 (bereikbaar van 8.00 uur tot 17.00 uur). Bij voorkeur uiterlijk één week voor afloop van de termijn van ter inzage legging. Het is niet mogelijk telefonisch uw zienswijzen kenbaar te maken.

Papendrecht, 29 april 2015

Burgemeester en wethouders van de gemeente Papendrecht, de plv. secretaris, M. Boogmans

de burgemeester, C.J.M. de Bruin

Naar boven