Logo Assen
Verleende omgevingsvergunningen bouwblok 12 Kloosterveste, Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat in afwijking van het geldende bestemmingsplan “Kloosterveen 2012” een omgevingsvergunning is verleend op grond van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voor:

  • het bouwen van 6 woningen, kavel 8 t/m 13, type Ravelijn;

  • het bouwen van 14 woningen, kavel 14 t/m 27, type Traverse;

  • het bouwen van 15 woningen, kavel 28 t/m 42, type Bastion.

Korte beschrijving beoogde ontwikkeling

Voor de invulling van woningbouw in bouwblok 12 Kloosterveste (rijwoningen) zijn een aantal aanvragen om omgevingsvergunning ontvangen. Deze passen niet geheel binnen de regels van het geldende bestemmingsplan ‘Kloosterveen 2012’. Daarom is een omgevingsvergunning nodig waarbij afgeweken wordt van de regels van het bestemmingsplan.

Ontwerpbesluit

De ontwerpomgevingsvergunningen en de daarop betrekking hebbende stukken hebben met ingang van 5 maart 2015 gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Tegen de ontwerpbesluiten zijn geen zienswijzen ingediend. De omgevingsvergunningen worden daarom ongewijzigd verleend.

Ter inzage

De omgevingsvergunningen inclusief bijbehorende stukken liggen vanaf 30 april 2015 gedurende 6 weken ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen in het Stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. Deze kunt u tijdens werkdagen inzien.

De plannen, met onderstaande identificatienummers, zijn te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl:

Beroepschrift/verzoek om voorlopige voorziening

Tijdens bovengenoemde ter inzage termijn bestaat de mogelijkheid een schriftelijk beroepschrift in te dienen bij de Rechtbank Noord-Nederland, sectie Bestuursrecht, locatie Groningen, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die

  • tijdig hun zienswijzen bij het college van burgemeester en wethouders naar voren hebben gebracht;

  • die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen of niet tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

De omgevingsvergunningen treden in werking met ingang van 11 juni 2015 (daags na afloop van beroepsperiode). Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

Degene die beroep heeft ingesteld kan bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank om een voorlopige voorziening vragen. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Voor meer informatie over deze omgevingsvergunning kunt u contact opnemen met het team Bouwen, Wonen & Ondernemen.

Naar boven