Logo Apeldoorn
Vastgesteld bestemmingsplan Spoorstraat 29 Onderwijslocatie en Stationsplein oost, Apeldoorn

Vanaf 30 april 2015 ligt gedurende 6 weken ter inzage het bij raadsbesluit van 16 april 2015 vastgestelde bestemmingsplan Spoorstraat 29 Onderwijslocatie en Stationsplein oost met identificatiecode NL.IMRO.0200.bp1240-vas1. Op het terrein van de voormalige Nettenfabriek aan de Spoorstraat 29 komt de nieuwe vestiging van hogeschool Saxion. Hiertoe wordt het bestaande kantoorgebouw verbouwd en wordt een deel van de bestaande fabriekshallen gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Een deel van de openbare ruimte ten westen van het Nettenfabriekterrein wordt anders ingericht om de locatie van de hogeschool op een goede manier te verbinden met trein- en busstation en om de bereikbaarheid van de locatie voor gemotoriseerd verkeer en voetgangers te verbeteren. De bestaande maar niet gebruikte planologische mogelijkheid om een kantoorgebouw vlak bij het kantoor van de Belastingdienst op te richten wordt wegbestemd.

Tegen het ontwerp van het plan zijn zienswijzen naar voren gebracht. De gemeenteraad heeft bij de vaststelling geen wijzigingen in het plan aangebracht. Daarom kunnen beroep instellen:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

Tot en met 11 juni 2015 kunt u uw beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen via onze website www.apeldoorn.nl/inzage.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt ook ter inzage in het stadhuis. De medewerkers van het Omgevingsloket kunnen u meer vertellen over het bestemmingsplan. Het digitale bestemmingsplan kunt u ook bekijken op de internetzuil in het stadhuis. De openingstijden van het stadhuis en het Omgevingsloket vindt u op www.apeldoorn.nl/stadhuis.

Apeldoorn, 29 april 2015

Naar boven