Logo Alphen aan den Rijn
Definitief afwijkingsbesluit ‘Nieuwstraat 31’, Alphen aan den Rijn

Burgemeester en wethouders van gemeente Alphen aan den Rijn maken bekend dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend voor het omzetten van een praktijkruimte in 1 woning, Nieuwstraat 31. De omgevingsvergunning is verleend met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3°, juncto artikel 3.10, eerste lid, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Noodzaak en voorbereiding afwijkingsprocedure

Het bestemmingsplan “Groot Centrum” is het geldende bestemmingsplan. Op het perceel rust de bestemming ‘Maatschappelijk (M)’ en op het westelijk deel van het perceel tevens de dubbelbestemming ‘Waarde-Archeologie’. Over het hele perceel ligt bovendien de gebiedsaanduiding ‘veiligheidszone – bevi’. De aanvraag ziet op andere activiteiten (namelijk Wonen) dan de geldende maatschappelijke bestemming. Hierdoor is er strijd met het bestemmingsplan. Het bestemmingsplan biedt geen mogelijkheden om het plan te realiseren. Met het doorlopen van de uitgebreide afwijkingsprocedure worden de gewenste ontwikkelingen juridisch-planologisch mogelijk gemaakt.

De omgevingsvergunning is voorbereid volgens afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Dat betekent dat het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken vanaf 5 maart 2015 tot en met 15 april 2015, gedurende 6 weken, voor eenieder ter inzage heeft gelegen. Tijdens deze periode is geen zienswijze ingediend.

Ter inzage

Vanaf 30 april 2015 tot en met 17 juni 2015, gedurende zes weken, ligt de verleende omgevingsvergunning, met identificatienummer NL.IMRO.0484.O031nieuwstr31-VA01 met bijbehorende stukken, ter inzage bij de informatiebalie in het Stadhuis. U kunt de stukken ook digitaal inzien op de gemeentelijke website www.alphenaandenrijn.nl onder het kopje Bestuur/Openbare_bekendmakingen/Actuele_bekendmakingen_vergunningen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Procedure

In de periode van terinzagelegging kan tegen het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning beroep worden ingesteld door belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tot het indienen van een zienswijze op het ontwerp besluit. Het beroep richt u aan de Rechtbank ’s-Gravenhage, postbus 20302, 2500 EH ’s-Gravenhage. Een beroepschrift bevat de gronden van beroep en het kenmerk van het besluit tegen welke het zich richt. Verder is het beroepschrift gedateerd en voorzien van naam, adres en handtekening van de belanghebbende. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als er sprake is van een spoedeisende zaak, kunt u tegelijkertijd een verzoek om een voorlopige voorziening indienen.

Inwerkingtreding omgevingsvergunning

Het besluit tot verlenen van de omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw J.E. Teunissen, op telefoonnummer 06- 46973429, van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Economie, team Ruimtelijke Plannen.

Naar boven