Logo Alphen aan den Rijn
Vaststelling uitwerkingsplan Prins Hendrikstraat achter 59, Alphen aan den Rijn

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat op 14 april 2015 het uitwerkingsplan ‘Prins Hendrikstraat achter 59’ is vastgesteld.

Wat houdt het uitweringsplan in?

Het perceel Prins Hendrikstraat achter 59 heeft binnen het bestemmingsplan ‘Prins Hendrikstraat 2005’ de bestemming ‘Uit te werken woondoeleinden (UW)’. Dit wil zeggen dat het bestemmingsplan, ingevolge artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening (hierna: Wro), uitwerkt dient te worden binnen bij het plan te bepalen grenzen. Binnen het plangebied wordt de nieuwbouw van vier grond gebonden woningen met twee bouwlagen en een kap mogelijk gemaakt.

Wanneer en waar kunt u het uitwerkingsplan met bijbehorende stukken inzien?

Iedereen kan het uitwerkingsplan Prins Hendrikstraat achter 59 van 30 april 2015 tot en met 10 juni 2015, inzien bij de informatiebalie in het gemeentehuis. U kunt het uitwerkingsplan ook digitaal inzien op de gemeentelijke website www.alphenaandenrijn.nl onder het kopje Bestuur / openbare bekendmakingen / actuele bekendmakingen.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende bovengenoemde periode bestaat de mogelijkheid om beroep in stellen tegen het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan bij:

Raad van State

Afdeling bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

De beroepsmogelijkheid staat open voor:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen naar voren hebben gebracht, dan wel kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • belanghebbenden voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van de ontwerpbesluiten.

Op basis van artikel 3.9, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, treedt het besluit tot vaststelling van het uitweringsplan in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Alphen aan den Rijn, 29 april 2015

Naar boven