Logo Reusel-De Mierden
Intrekking aanhoudings- en voorbereidingsbesluit Buitengebied Reusel-De Mierden

Burgemeester en wethouders van Reusel-De Mierden maken bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 21 april 2015 het Aanhoudingsbesluit Wet geurhinder en veehouderij van 25 juli 2014 heeft ingetrokken.

Het aanhoudingsbesluit Wet geurhinder en veehouderij is genomen om tussentijds ongewenste ontwikkelingen in de intensieve veehouderij tegen te gaan. Dit in het kader van het onderzoek en de afweging tot vaststelling van urgentiegebieden. De raad heeft op 10 maart besloten geen urgentiegebieden vast te stellen.

De raad heeft geen besluit tot verdere aanscherping van de Verordening geurhinder en veehouderij 2013 genomen. Dit betekent dat de Verordening geurhinder en veehouderij 2013, vastgesteld door de raad op 17 december 2013, het toetsingscriterium is en blijft.

Intrekken Voorbereidingsbesluit Bestemmingsplan Buitengebied Reusel-De Mierden

Burgemeester en wethouders van Reusel-De Mierden maken bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 21 april 2015 het Voorbereidingsbesluit Bestemmingsplan Buitengebied Reusel-De Mierden van 25 juli 2014 heeft ingetrokken.

Het Voorbereidingsbesluit Bestemmingsplan Buitengebied Reusel-De Mierden is genomen om tussentijds ongewenste ontwikkelingen in de intensieve veehouderij tegen te gaan. Dit in het kader van het onderzoek en de afweging tot vaststelling van urgentiegebieden. De raad heeft op 10 maart besloten geen urgentiegebieden vast te stellen.

De raad heeft geen besluit tot verdere aanscherping van het ‘Bestemmingsplan Buitengebied 2009’ dan wel het ‘Bestemmingsplan Buitengebied 2009, herziening fase 1a’ genomen. Dit betekent dat het ‘Bestemmingsplan Buitengebied 2009’ dan wel het ‘Bestemmingsplan Buitengebied 2009, herziening fase 1a’, vastgesteld door de raad op 22 september 2009 respectievelijk 9 juli 2013, het toetsingscriterium is en blijft.

Inwerkingtreding

Het besluit tot intrekken van het aanhoudings- en voorbereidingsbesluit treedt in werking op 24 april 2015.

Ter inzage

Het intrekkingsbesluit tot intrekken van het aanhoudings- en voorbereidingsbesluit ligt met ingang van 24 april 2015 voor iedereen, gedurende 12 weken, ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en op dinsdag tot 19.00 uur. Tegen betaling van leges kunt u kopieën krijgen van de ter inzage liggende stukken. U kunt het intrekkingsbesluit ook digitaal raadplegen op www.reuseldemierden.nl – Bestuur & regelgeving – Bekendmakingen – Overige bekendmakingen.

Geen bezwaar en/of beroep

Tegen de intrekking van het aanhoudings- en voorbereidingsbesluit kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

Vragen

Voor het inwinnen van nadere informatie kunt u contact opnemen met meneer M. Hartgerink bereikbaar via het telefoonnummer (0497) 650 650.

Reusel, 24 april 2015

Burgemeester en wethouders van de gemeente Reusel-De Mierden de secretaris (wnd), J.H.J. Sanders

de burgemeester, H.A.J. Tuerlings.

Naar boven