Regeling van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 20 april 2015, nr. 2015-0000078364, tot Wijziging van de Regeling SUWI in verband met het de aankondiging van de nieuwe versies van het Gegevensregister

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikel 5.20 van het Besluit SUWI;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling SUWI wordt als volgt gewijzigd:

Bijlage XII (‘Gegevensregister SUWI 9.0’) wordt vervangen door de bijlage XII (‘Gegevensregister SUWI 11.0’) behorende bij de Regeling SUWI, die met ingang van de datum van inwerkingtreding van deze regeling bekend wordt op de pagina <http://www.bkwi.nl/producten/suwinet-services/suwinet-standaarden/suwi-gegevensregister-sgr/downloads>.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 20 april 2015

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, J. Klijnsma

TOELICHTING

Jaarlijks wordt bijlage XII van de regeling Suwi waar nodig aangepast. Bijlage XII van de regeling Suwi wordt gewijzigd. SGR 10 is uitgebreid met onder andere de nieuwe gegevens van DUO over staatsexamens VO en NT2 en Inburgering, de nieuwe gegevens van GSD in het kader van de wijzigingen in de WWB en de Wet aanscherping handhaving en sanctiebeleid, nieuwe gegevens van GSD in het kader van de verbetering van processen bij de uitvoering van Fraudewet. De uitbreiding van gegevens in het kader van Loonaangifte 2013, Loonaangifte 2014, gegevens in het kader van registratieplicht van werkzoekende en rechtmatigheidscontrole, GSD-re-integratiegegevens en de reguliere wijzigingsverzoeken zijn tevens onderdeel van SGR 10.0.

SGR versie 11.0 is uitgebreid met onder andere de nieuwe en aangepaste gegevens in het kader van de Basisregistratie Personen (BRP), inclusief de Registratie Niet Ingezetenen (RNI). In het kader van de wijzigingen in de wet- en regelgeving met ingang van 1 januari 2015, zoals Participatiewet, Maatregelen WWB, Hervorming Kindregelingen worden nieuwe gegevens geïntroduceerd en de bestaande gegevens worden aangepast. De aanpassingen betreffen o.a. het gevolg van de invoering van de kostendelersnorm (WWB) en de uitkeringsnormen (IOAW). De uitbreiding van gegevens in het kader van Loonaangifte 2015, gegevens van Suwi Bedrijvenregister (SBR), de nieuwe gegevens in het kader van GSD-re-integratie en de reguliere wijzigingsverzoeken zijn tevens onderdeel van SGR 11.0.

Per abuis is versie 10 het afgelopen jaar niet gepubliceerd door SZW. Daarom worden nu versie 10 en versie 11 tegelijk gepubliceerd.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, J. Klijnsma

Naar boven