Logo Elburg
Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Eperweg 83 / Spoorstraat 1’ en ontwerpraadsbesluit, Elburg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), de ter inzagelegging bekend van het ontwerpbestemmingsplan “Eperweg 83 / Spoorstraat 1” en het ontwerpraadsbesluit tot vaststelling van het plan.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het voornemen om de voormalige dienstwoning op de locatie Eperweg 83 te ‘t Harde, conform het bestaande feitelijk gebruik, te bestemmen als reguliere woning en het realiseren van twee geschakelde woningen ten zuiden van deze bestaande woning. Tevens is een deel van de locatie Spoorstraat 1 te ’t Harde in het ontwerpbestemmingsplan opgenomen als gevolg van ‘overheveling’ van woningbouwcapaciteit naar de locatie Eperweg 83. De functieaanduiding ‘bedrijfswoning’, wordt van de verbeelding verwijderd en het bouwvlak van de bestemming ‘Bedrijf’ wordt ter plaatse enigszins aangepast.

Voor het bestemmingsplan wordt geen exploitatieplan vastgesteld; er geldt een verhaalsovereenkomst in het kader van planschade tussen de initiatiefnemer en de gemeente.

Met ingang van woensdag 22 april 2015 liggen het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpraadsbesluit gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentekantoor, balie Vergunningen van het Klant Contact Centrum (KCC) en kunnen deze stukken daarnaast digitaal worden geraadpleegd via:

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze inzake het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpraadsbesluit naar voren brengen bij de gemeenteraad van Elburg, Postbus 70, 8080 AB Elburg. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de heer W. Vierhuizen (tel. 0525-688688). Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht, wordt een samenvatting gemaakt. U kunt aangeven om persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder t.b.v. het ontwerpbestemmingsplan “Eperweg 83/Spoorstraat 1”

Het college van burgemeester en wethouders is voornemens hogere waarden vast te stellen voor de twee nieuw te bouwen woningen op het perceel Eperweg 83 te ’t Harde op grond van het ontwerpbestemmingsplan “Eperweg 83/Spoorstraat 1”. Het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder ligt gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Uit het akoestisch onderzoek, dat is uitgevoerd in het kader van de ontwikkeling van het bestemmingsplan, blijkt dat de geluidbelasting veroorzaakt door de Eperweg en de Rijksweg A-28 de ten hoogste toelaatbare gevelbelasting overschrijdt. Om de woningen te kunnen realiseren moeten hogere waarden worden vastgesteld.

Het ontwerpbesluit en het rapport van het akoestisch onderzoek ‘woningen Eperweg ‘t Harde’ liggen voor een ieder met ingang van woensdag 22 april 2015 gedurende zes weken ter inzage bij de balie Vergunningen in het gemeentekantoor (KCC). De stukken kunnen iedere werkdag van 08.00 uur tot 12.30 uur worden ingezien. De stukken zijn ook op afspraak buiten genoemde tijden in te zien. Daarnaast kunt u de stukken raadplegen via internet: www.elburg.nl/bekendmakingen/bestemmingsplan

Tegen betaling zijn kopieën van de stukken verkrijgbaar.

Belanghebbenden kunnen binnen voornoemde termijn naar keuze schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 70, 8080 AB Elburg. Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht, wordt een samenvatting gemaakt. U kunt aangeven om persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met mevrouw M. Fikse of de heer R. van Henten, tel: 0525-688688. Voor meer informatie wat betreft de hogere grenswaarde kunt u eveneens contact opnemen met bovengenoemde personen.

Elburg, 21 april 2015

Burgemeester en wethouders voornoemd

Naar boven