Logo Amersfoort
Bestemmingsplan Berg-Utrechtseweg onherroepelijk, Amersfoort

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan “Berg-Utrechtseweg” vervangt een aantal oudere bestemmingsplannen. Eén van de uitgangspunten van het bestemmingsplan is het overnemen van de rechten uit de geldende bestemmingsplannen. Verder zijn in het bestemmingsplan – binnen de grenzen van een goede ruimtelijke ordening – actuele beleidskaders vertaald zoals de Visie Werklocaties en de Woonvisie. Het plangebied bevindt zich aan de zuidwestzijde van het centrum van Amersfoort. Het wordt aan de noordzijde begrensd door de Barchman Wuytierslaan, de spoorlijn Amersfoort-Utrecht en de Asch van Wijckstraat. Aan de oostzijde door de Berkenweg en de Kapelweg. En aan de zuidzijde en westzijde volgt het plangebied de gemeentegrens met Leusden en Soest.

Gevoerde procedure

De gemeenteraad van Amersfoort heeft op 11 juni 2013 bij besluitnummer 4365090 het bestemmingsplan “Berg-Utrechtseweg” gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit hebben van vrijdag 16 augustus tot en met donderdag 26 september 2013 ter inzage gelegen waarbij drie beroepen zijn ingediend.

Op 25 juni 2014 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: de Afdeling) uitspraak gedaan op de ingediende beroepen. Vrijwel het hele bestemmingsplan "Berg-Utrechtseweg" is daarmee met ingang van 26 juni 2014 onherroepelijk met uitzondering van het perceel Koningin Wilhelminalaan 10. Het beroep ten aanzien van dit perceel is door de Afdeling gegrond verklaard.

Voor dit perceel heeft de gemeenteraad op 10 februari 2015 een nieuw besluit genomen (besluitnummer 4826983) met inachtneming van de uitspraak van de Afdeling. De bestemming van het perceel Koningin Wilhelminalaan 10 is aangepast. Op de verbeelding en in de regels is de aanduiding "specifieke vorm van wonen – gemengd wonen kantoor" [svw – gwk] opgenomen. Hiermee mag het pand voor 100% gebruikt worden ten behoeve van wonen en voor maximaal 50% ten behoeve van kantoor.

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit hebben van vrijdag 20 februari tot en met donderdag 2 april 2015 ter inzage gelegen waarbij geen beroep of voorlopige voorziening is ingediend. Met ingang van 3 april 2015 is ook de bestemming van het perceel Koningin Wilhelminalaan 10 onherroepelijk. Daarmee is het gehele bestemmingsplan Berg-Utrechtseweg onherroepelijk.

Het bestemmingplan is te raadplegen via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (zoeken in alle plannen (via de kaart), en klik vervolgens op de kaart naar het gebied ‘Berg’ of ‘Utrechtseweg’) of via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (via de link http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0307.BP00049-0302)

Naar boven