Logo Assen
Omgevingsvergunning voor het bouwen van een nieuwe woning aan Boutenslaan 11, Assen

Vanaf 23 april 2015 liggen gedurende een termijn van zes weken bij de balie Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis de volgende stukken ter inzage:

  • De omgevingsvergunning met identificatienummer NL.IMRO.0106.05OMG20140304-VST1, onderdelen ‘bouwen’ en ‘handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening’ voor het bouwen van een nieuwe woning aan Boutenslaan 11.

Omgevingsvergunning

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een omgevingsvergunning te verlenen voor het bouwen van een nieuwe woning aan Boutenslaan 11 te Assen.

De omgevingsvergunning heeft betrekking op de activiteiten bouwen en handelen in strijd met het bestemmingsplan. Met toepassing van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3o van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) wordt afgeweken van het bestemmingsplan "Assen Zuid". Het bouwplan is in strijd met het geldende bestemmingsplan, omdat de beoogde woning deels buiten het bouwvlak wordt gerealiseerd. Daarnaast blijven ook de goot- en bouwhoogte en nokrichting niet gehandhaafd.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit heeft met ingang van 26 februari 2015 gedurende een termijn van 6 weken ter inzage gelegen met de gelegenheid om een zienswijze kenbaar te maken bij het college van burgemeester en wethouders. Van deze gelegenheid is geen gebruik gemaakt.

De verleende omgevingsvergunning met bijbehorende stukken kunt u met ingang van 23 april 2015 inzien tijdens de gebruikelijke openingstijden bij de balie Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. De omgevingsvergunning is ook te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroepschrift/verzoek om voorlopige voorziening

Tijdens bovengenoemde ter inzage termijn bestaat de mogelijkheid een schriftelijk beroepschrift in te dienen bij de Rechtbank Noord-Nederland, sectie Bestuursrecht, locatie Groningen, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die

  • tijdig hun zienswijzen bij het college van burgemeester en wethouders naar voren hebben gebracht;

  • die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen of niet tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

De omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van 4 mei 2015 (daags na afloop van beroepsperiode). Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

Degene die beroep heeft ingesteld kan bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank om een voorlopige voorziening vragen. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige

voorziening wordt ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat

verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Voor meer informatie over deze omgevingsvergunning kunt u contact opnemen met het team Bouwen, Wonen & Ondernemen.

ASSEN, 21 april 2015

Naar boven