Logo Zaanstad
Vaststelling bestemmingsplan ‘Reparatie bestemmingsplan Bedrijven Zuid’, Zaanstad

Burgemeester en wethouders van Zaanstad maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 2 april 2015, nummer 2015/5, het bestemmingsplan ‘Reparatie bestemmingsplan Bedrijven Zuid’, NL.IMRO.0479.STED3802BP-0301, heeft vastgesteld. Tevens is besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Het vastgestelde bestemmingsplan geeft uitvoering aan de uitspraak van de Raad van State van 7 mei 2014, nr. 201307684/1/R6. Bij deze uitspraak zijn vernietigd de plandelen Kanaaldijk 9R, Westzaan; Driehoek Ducaatstraat, Zaandam; Oud Zaenden 2, Zaandam; Hemkade 48A en Hemkade 51, Zaandam. Met dit Reparatieplan zijn de vernietigde plandelen gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan Bedrijven Zuid vastgesteld.

Inzage.

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan liggen vanaf donderdag 23 april 2015 tot en met donderdag 4 juni 2015, ter inzage op de volgende adressen:

  • Elektronisch via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • Als pdf bestand inclusief bijbehorende stukken op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoekterm ‘bestemmingsplan’);

  • In papieren vorm via de publieksbalie Klantcontact Vergunningen in het stadhuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden maandag, woensdag en donderdag van 8.30 -16.00 uur, dinsdag van 13:30 tot 16:00 uur en vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur. Aanbevolen wordt om eerst telefonisch een afspraak te maken: tel. 14075.

Beroep.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep worden ingesteld door belanghebbenden.

Beroepschriften moeten worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening kan alleen als ook een beroepschrift is ingediend. Meer informatie over beroep en schorsing staat op de website: www.raadvanstate.nl.

Besluiten hogere waarden geluid

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad maken bekend dat zij, gelet op artikel 110a van de Wet geluidhinder, op 7 januari 2015 (besluit 2014/243655) hogere waarden geluid hebben vastgesteld. De hogere waarden geluid zijn noodzakelijk voor een bedrijfswoning aan de Hemkade 48a en 24 woningen in de driehoek Ducaatstraat/ Penningweg in het plangebied voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting vanwege het industrielawaai. Tegen de ontwerpbesluiten hogere waarden geluid zijn zienswijzen ontvangen.

Inzage

De besluiten hogere waarden geluid liggen samen met het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan vanaf donderdag 23 april 2015 tot en met donderdag 4 juni 2015 op de volgende wijzen ter inzage:

  • als pdf bestand inclusief bijbehorende stukken op de gemeentelijke website www.zaanstad.nl, (zoekterm ‘hogere waarden’);

  • in papieren vorm via de balie van Klantcontact Vergunningen in het stadhuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden maandag, woensdag en donderdag van 8.30 -16.00 uur, dinsdag van 13:30 tot 16:00 uur en vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur. Aanbevolen wordt om eerst telefonisch een afspraak te maken: tel. 14075;

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit tot vaststelling van de hogere waarden beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend ten aanzien van het ontwerp;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze ten aanzien van het ontwerpbesluit hebben ingediend.

Beroepschriften moeten worden verzonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Voor het behandelen van het beroep wordt griffierecht geheven. Meer informatie over beroep staat op de website www.raadvanstate.nl.

Naar boven