Logo Lopik
Ontwerpbestemmingsplan Cabauwsekade 22 te Lopik

Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Lopik bekend dat het bestemmingsplan “Cabauwsekade 22” te Lopik in ontwerp ter inzage ligt.

Bestemmingsplan

De gedachte van een tweede woning binnen het bestaande hoofdgebouw, ten behoeve van het behoud van het monument, past in de lijn van het gemeentelijk beleid en is opgenomen in het geldende bestemmingsplan “Landelijk gebied”. Dit deel van de boerderij bevat veel karakteristieke en autenthieke elementen die door de verbouw tot woning niet behouden kunnen blijven. Daarom is er een verzoek ingediend om medewerking te verlenen aan het realiseren van een extra woonruimte in het bestaande bijgebouw, de voormalige varkensstal.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 22 april 2015 t/m 2 juni 2015 voor eenieder ter inzage op werkdagen van 09:00 uur tot 12:00 uur bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer. Ook buiten deze openingstijden kan het bestemmingsplan worden ingezien. Hiervoor dient u een afspraak te maken. Daarnaast zijn de ter inzage gelegde stukken raadpleegbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.lopik.nl onder “Inwoners” en “Bouwen, wonen” en vervolgens onder “Bestemmingsplannen” en “Landelijk gebied / in procedure”.

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn kan eenieder mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen op het ontwerpbestemmingsplan gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 50, 3410 CB Lopik. Voor meer informatie over kunt u tijdens kantooruren, met uitzondering van maandagen, contact opnemen met de heer J. Broeke, tel: (0348) – 55 99 55.

Naar boven