Logo Oldambt
Bestemmingsplan ‘Scheemda-Centrum, Poststraat e.o.’., Oldambt

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt maakt bekend dat de gemeenteraad op 13 april 2015 tegemoet is gekomen aan de tussenuitspraak van de Raad van State van 28 januari 2015 door het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan ‘Scheemda-Centrum, Poststraat e.o.’.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld, met dien verstande dat in het bestemmingsplan een bouwblok is opgenomen voor de bouw van een supermarkt en wordt afgezien van de bouw van winkels en vijf appartementen.

De essentie van het oorspronkelijke bestemmingsplan blijft in stand. De ruimtelijke visie voor het centrum van Scheemda blijft uitgangspunt, waarbij sprake is van kwaliteitsverbetering van de Poststraat (onder andere een esthetische gevel) en wordt het openbaar groen en parkeren aanmerkelijk verbeterd.

Aanleiding hiervoor is de tussenuitspraak van de Raad van State van 28 januari 2015, waarbij de gemeenteraad is opgedragen om binnen 10 weken na verzending van de tussenuitspraak van de Raad van State, met inachtneming van wat daarin is overwogen, het raadsbesluit van 27 februari 2013 te herstellen.

Het raadsbesluit met genoemde stukken ligt vanaf 23 april 2015 tot 4 juni 2015 voor een ieder ter inzage. De stukken kunnen worden ingezien in het gemeentehuis van Oldambt, Johan Modastraat 6 te Winschoten tijdens de openingstijden van het Klanten Contact Centrum.

Het raadsbesluit van 13 april 2015 met genoemde stukken is ook in te zien via www.gemeente-oldambt.nl via actueel, bekendmakingen. De stukken zijn digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl

U kunt de stukken raadplegen door bij het tabblad ID de plancode in te vullen. De plancode van het raadsbesluit met bijlagen is: NL. IMRO.1895.03BP0004-0403.

De Raad van State zal na ontvangst van het raadsbesluit met bijlagen komen tot een einduitspraak, die hierna door ons zal worden gepubliceerd.

Naar boven