Logo Zundert
Inspraak voorontwerpbestemmingsplan ‘De Brug’ te Klein Zundert, Zundert

Burgemeester en wethouders maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat vanaf 23 april 2015 tot en met 3 juni 2015 het voorontwerp van het bestemmingsplan “De Brug" te Klein Zundert ter inzage ligt. Het voorontwerp en de daarbij behorende stukken liggen ter inzage bij de bij de gemeente, afdeling Ruimte (Bredaseweg 2 te Zundert). Het plan kan ook worden geraadpleegd via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en/of via www.zundert.nl onder ‘Inwoner → Ruimtelijke procedures → Bestemmingsplannen’.

Inhoud in het kort

Doel van dit plan is de sloop van de bestaande bebouwing van de (voormalige) horecaonderneming om zodoende maximaal 10 nieuwe grondgebonden starterswoningen ter hoogte van de Klein Zundertseweg 3 te Klein Zundert te realiseren. Daarnaast voorziet het plan in de herbestemming van een bedrijfswoning naar een reguliere burgerwoning.

Het vigerende bestemmingsplan "Kern Klein Zundert" staat de ontwikkeling niet rechtstreeks toe. Om de ontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk te kunnen maken dient een bestemmingsplanprocedure ex artikel 3.1 Wet ruimtelijke ordening (Wro) te worden doorlopen, zodat het geldende bestemmingsplan ter plaatse wordt herzien.

Inspraak

Gedurende de periode van terinzagelegging kan een ieder het plan tijdens de openingsuren inzien.

Daarnaast kan een ieder gedurende de terinzagelegging een mondelinge of een schriftelijke inspraakreactie indienen. De inspraakreactie dient te worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Zundert, Postbus 10.001, 4880 GA Zundert. Degene die een mondelinge reactie wil geven, kan dat doen na het maken van een afspraak (076-5969844).

Vooruitblik procedure

Nadat de inspraakprocedure is afgelopen, worden alle ingekomen reacties behandeld. Als het nodig is, passen wij het plan hierop aan. Alle reacties worden in ieder geval schriftelijk beantwoord. Daarna wordt het bestemmingsplan als ontwerp ter inzage gelegd. Een ieder heeft dan de gelegenheid om formeel een zienswijze in te brengen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Als de ter inzage termijn voorbij is, wordt aan de raad een voorstel gedaan tot vaststelling van het bestemmingsplan. In dat voorstel worden de eventuele ingekomen zienswijzen meegenomen bij de besluitvorming. In het vervolg van de procedure komt het bestemmingsplan nogmaals ter inzage te liggen als (eventueel gewijzigd) vastgesteld bestemmingsplan. De mogelijkheid bestaat dan nog om beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven