Logo Amersfoort
Ontwerp ‘Partiële herziening De Lichtenberg – appartementen en deelgebied langs ’t Weitje’, Amersfoort

Burgemeester en wethouders maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening, van donderdag 23 april tot en met woensdag 3 juni 2015 het ontwerp “Partiële herziening De Lichtenberg – appartementen en deelgebied langs ‘t Weitje” voor een ieder ter inzage ligt.

Voor de in het bestemmingsplan geprojecteerde geluidgevoelige bestemmingen (woningen) moet een zogeheten Hogere grenswaarden Wet geluidhinder (Wgh) worden vastgesteld.

Tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan ligt ook ter inzage het ontwerpbesluit hogere grenswaarden, overeenkomstig artikel 110a Wet geluidhinder.

Inhoud van het plan

Op dit moment geldt voor de appartementen en het deelgebied langs ’t Weitje het onherroepelijke bestemmingsplan “Berg-Utrechtseweg”. In dat plan zijn voor de Locatie Lichtenberg uitwerkingsregels opgenomen. In deze uitwerkingsregels ligt vast dat er maximaal 65 appartementen kunnen worden gebouwd en bij ’t Weitje enkele patiowoningen.

Op 17 december 2013 is het Definitief Ontwerp Stedenbouw vastgesteld voor de Locatie Lichtenberg. Hierin zijn de ruimtelijke hoofdstructuur, de uitgangspunten en de kaders die voor de kavels en bouwvolumes gelden vastgelegd. Tevens is hierin vastgelegd dat de oorspronkelijke plannen voor de appartementen en patiowoningen niet meer aansluiten bij de huidige veranderde woningmarkt en dat voor deze onderdelen een partiële herziening van het bestemmingsplan wordt opgesteld.

Deze partiële herziening biedt de mogelijkheid om meer appartementen binnen hetzelfde bouwvolume te realiseren. De appartementengebouwen kunnen dus niet groter worden. En langs ’t Weitje worden vrijstaande of twee aaneen gebouwde woningen mogelijk gemaakt in plaats van patiowoningen.

Een laatste wijziging die meegenomen wordt in de partiële herziening, betreft een smalle strook langs het perceel Jacob Catslaan 29. Ten behoeve van de aanleg van de nieuwe centrale groene as, met zichtlijn vanaf de Utrechtseweg naar de Sint Ansfriduskerk, is een geringe aanpassing van de bestemmingsgrenzen op deze plek wenselijk.

Bovengenoemde punten zijn slechts kleine wijzigingen ten opzichte van het geldende, onherroepelijke bestemmingsplan “Berg-Utrechtseweg”. Omdat deze kleine wijzigingen niet mogelijk zijn op basis van het geldende bestemmingsplan, is een partiële herziening van het bestemmingsplan opgesteld.

Procedure

Van 23 april tot en met 3 juni 2015 ligt het ontwerp “Partiële herziening De Lichtenberg – appartementen en deelgebied langs ‘t Weitje” ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis, Stadhuisplein 1. Het ontwerpbestemmingsplan kan ook digitaal worden geraadpleegd via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (klik op ‘zoeken in alle plannen (via de kaart)’ en vervolgens op het gebied ‘Berg’), en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatie van dit bestemmingsplan is NL.IMRO.0307.BP00096-0201).

Gedurende de periode van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar maken. Het schriftelijk indienen van een zienswijze kan op 2 manieren:

  • Een brief schrijven en deze per post verzenden naar:

    De gemeenteraad

    t.a.v. Nicole Ludeking

    postbus 4000

    3800 EA Amersfoort

  • Via het Online formulier: Zienswijze indienen (DigiD).

    Met dit formulier kunt u digitaal een zienswijze indienen, inloggen met DigiD is hierbij verplicht. Het formulier is te vinden op www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen, en klik vervolgens op “Planprocedure: hoe komt een bestemmingsplan tot stand?”.

    Als u uw zienswijze digitaal indient, krijgt u een bevestiging via het e-mailadres dat u heeft ingevuld. Uw zienswijze komt automatisch bij de juiste afdeling terecht. Meer weten over DigiD?

Voor de procedure maakt het geen verschil of u een brief stuurt of een digitaal formulier invult. Uw zienswijze wordt op de zelfde manier behandeld. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze. Hiervoor kunt u op dinsdag, woensdag of donderdag telefonisch contact opnemen met Nicole Ludeking via telefoonnummer (033) 469 4587.

Procedure ontwerpbesluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai

Gedurende de bovengenoemde periode kunnen belanghebbenden ook schriftelijk of mondeling zienswijze over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder aan burgemeester en wethouders kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar burgemeester en wethouders, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u telefonisch contact opnemen met Nicole Ludeking via telefoonnummer (033) 469 4587. Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder kan ook digitaal worden geraadpleegd via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (klik op ‘zoeken in alle plannen ‘via de kaart’ en vervolgens op ‘Berg’).

Naar boven