Logo Midden-Drenthe
Ontwerpbestemmingsplan, ontwerp beeldkwaliteitsplan, ontwerpbesluit omgevingsvergunning en ontwerpbesluit hogere waarde JADE (deelgebied A) Woonservicezone in Beilen, Midden-Drenthe

Ontwerpbestemmingsplanen en ontwerp beeldkwaliteitsplan

Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, maken burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan “Jade (deelgebied A) te Beilen” met de daarop betrekking hebben de stukken, ter inzage wordt gelegd. Het plan-gebied betreft het gebied gelegen tussen de Esweg, de basisschool ‘Harm Smeenge’, het Markehuus/Hofstaete en de Schultenstraat. De nieuwbouw bestaat uit twee gebouwen, respectievelijk 5 en 4 bouwlagen hoog en is ter vervanging van het bestaande verzorgings-huis. Het tussengebied wordt het zorgplein. Daarnaast wordt het nieuwe Karspelhuus in dit gebied gerealiseerd. Omdat de nieuwe complexen niet passen binnen het vigerende bestemmingsplan, is een nieuw bestemmingsplan noodzakelijk. De imro-code van het ontwerpbestemmingsplan is NL.IMRO.1731.JadeDeelgebiedABE-ONT1. Ten behoeve van de ontwikkeling van dit project is tevens een ontwerpbeeldkwaliteitsplan opgesteld.

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning betreft het bouwen van een appartementengebouw en een activiteitengebouw met zaaknummer 306669.

Ontwerpbesluit hogere waarde

De ontwikkeling maakt vervangende nieuwbouw mogelijk van (zorg) appartementen. Voor deze woningen zal de geluidsbelasting als gevolg van het wegverkeerslawaai hoger zijn dan de voorkeursgrenswaarde. Met het besluit hogere waarde, zal een hogere geluidswaarde als gevolg van het wegverkeerslawaai worden toegestaan voor die woningen.

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning worden gecoördineerd voorbereid. Alle voornoemde ontwerpbesluiten zijn met de behorende stukken met ingang van 23 april 2015 gedurende zes weken in te zien op de gemeentelijke website www.middendrenthe.nl, onder de rubriek ‘Bekendmakingen’. De stukken zijn tevens in te zien bij de Gemeentewinkel in het gemeentehuis in Beilen (Raadhuisplein 1).

Zienswijzen

Gedurende de periode van inzage, heeft eenieder de gelegenheid om een zienswijze kenbaar te maken. Dit kan naar keuze schriftelijk of mondeling. U dient aan te geven op welk ontwerpbesluit uw zienswijze betrekking heeft. U kunt een reactie op papier sturen aan het De gemeenteraad van Midden-Drenthe, Postbus 24, 9410 AA in Beilen. Maakt u voor het indienen van een mondelinge zienswijze eerst een afspraak. Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Inloopbijeenkomst

Op 19 mei 2015 datum wordt tussen 17.00 uur en 19.00 uur een inloopbijeenkomst georganiseerd in de commissiekamer van het gemeentehuis in Beilen. Tijdens deze bijeenkomst kunt u binnenlopen en u laten informeren over het bovengenoemde plan en bijbehorende ontwerpbesluiten.

Informatie

Voor meer informatie over het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit hogere waarde en voor het maken van een afspraak, kunt u contact opnemen met mevrouw N. Fels van de afdeling Bouwen en Wonen van de gemeente Midden-Drenthe, via telefoonnummer (0593) 53 92 91, en voor meer informatie over de ontwerp omgevingsvergunning met de heer E. Eefting via telefoonnummer (0593) 53 92 20, of e-mail gemeente@middendrenthe.nl

Naar boven