Aanvraag vergunning o.g.v. Wet bescherming Antarctica van S. Bokhorst voor verrichten van handelingen in Antarctisch gebied, Rijkswaterstaat

Ontwerpbesluit Wet Bescherming Antarctica

De aanvraag

Op 11 februari 2015 heeft de heer S. Bokhorst een aanvraag om een vergunning op grond van de Wet bescherming Antarctica ingediend voor het verrichten van handelingen in het Antarctisch gebied.

De aanvraag betreft het betreden van Antarctisch gebied in het kader van wetenschappelijk onderzoek waarbij de effecten van klimaatopwarming worden vergeleken met de effecten van groeiende populaties van vertebraten langs de Antarctische kust. Het onderzoek betreft het 1) verzamelen van bodemorganismen en grond, 2) plaatsen van experimentele vakken en open klimaatkamers inclusief meetapparatuur, 3) bemesten van vegetatie in experimentele vakken. De vergunning wordt aangevraagd voor de periode 1 november 2015 tot en met 20 februari 2016.

Ontwerpbesluit

De Staatssecretarissen van Infrastructuur en Milieu en van Economische Zaken zijn voornemens de activiteit onder voorwaarden toe te staan. Zij hebben hiertoe op 21 april 2015 het ontwerpbesluit voor de vergunning genomen.

Zienswijzen indienen

Eenieder kan zienswijzen indienen tegen het ontwerpbesluit van de vergunning.

Het ontwerpbesluit van de vergunning ligt ter inzage van 22 april 2015 tot en met 2 juni 2015 op het kantoor van Rijkswaterstaat Zee en Delta, Lange Kleiweg 34 te Rijswijk (Z.H.).

U kunt van 22 april 2015 tot en met 2 juni 2015 uw zienswijze op het ontwerpbesluit indienen. U dient uw zienswijze dan per post te versturen naar Rijkswaterstaat Zee & Delta, afdeling Vergunningverlening, Postbus 556, 3000 AN Rotterdam.

Naar boven