Logo Someren
Vastgesteld bestemmingsplan Dooleggersbaan 20, Someren

Burgemeester en wethouders van Someren maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Someren in de vergadering van 26 maart 2015 het bestemmingsplan “Dooleggersbaan 20” (identificatienummer NL.IMRO.0847.BP02012011-VS01) gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud vastgesteld bestemmingsplan

Dit bestemmingsplan is opgesteld met het doel om het agrarisch bouwblok van vorm te veranderen ten behoeve van de oprichting van een nieuwe stal voor biologisch te houden runderen. Naast runderen, is op dit bedrijf ook pluimvee aanwezig. Het aantal legkippen vermindert in de toekomstige situatie en ook deze dieren zullen biologisch gehouden worden. Tussen de huidige kippenstal en de nieuw te bouwen rundveestal wordt tot slot een sleufsilo gerealiseerd.

Het perceel ligt in het buitengebied van de gemeente Someren en is kadastraal bekend als sectie G, nummers 4828 en 4829.

Er wordt een kwaliteitsverbetering bewerkstelligd, bestaande uit het landschappelijk inpassen van de bedrijfslocatie. De bestaande houtsingel wordt bijvoorbeeld versterkt en er wordt een nieuwe houtsingel aangeplant.

Aangebrachte wijzigingen

Ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan is een zienswijze ingediend. Als gevolg van deze zienswijze zijn er in het vastgestelde plan wijzigingen aangebracht in de regels. Daarnaast is er een tweetal ambtshalve wijzigingen opgenomen in de regels van het vastgestelde plan. Een overzicht van de wijzigingen is te vinden in het zienswijzenverslag dat onderdeel uitmaakt van het bestemmingsplan.

Stukken ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken vanaf vrijdag 24 april 2015 gedurende 6 weken ter inzage. De beroepstermijn loopt met ingang van zaterdag 25 april 2015 tot en met vrijdag 5 juni 2015.

U kunt het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken inzien bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het gemeentehuis. Het KCC is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Voor het inzien van de stukken kunt u een afspraak maken met het KCC (tel. 0493 – 494888).

Het plan is daarnaast digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt via het tabblad ‘bestemmingsplannen’ zoeken op adres of via het identificatienummer NL.IMRO.0847.BP02012011-VS01.

Via www.someren.nl is het plan tenslotte als PDF-bestand in te zien.

Beroep aantekenen

Tijdens de genoemde beroepstermijn van zes weken kan schriftelijk beroep worden aangetekend tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het besluit in werking treedt, kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om een voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. In dat laatste geval treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven