Logo Amsterdam
Kennisgeving gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Amsteldijk 220, Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het volgende bekend:

De gemeenteraad van Amsterdam heeft, bij besluit van 1 april 2015, het bestemmingsplan Amsteldijk 220 gewijzigd vastgesteld.

Bestemmingsplan

Het perceel Amsteldijk 220 is gelegen in de Mirandastrook, aan de westzijde van de Amstel en ten noorden van de rijksweg A10. Het plangebied grenst aan twee zijden aan particuliere gronden, aan één zijde (westzijde) aan het Martin Luther Kingpark en aan één zijde (oostzijde) aan de Amsteldijk.

Voor het perceel Amsteldijk 220 is een concreet initiatief ingekomen om het hoveniersbedrijf ter plaatse te moderniseren door middel van sloop/nieuwbouw. De bestaande bebouwing is verouderd en voldoet niet meer aan de eisen van het bedrijf en het terrein vormt nu een rommelig beeld. Het vervangen van de bestaande bebouwing door een hoogwaardiger gebouw draagt tevens bij aan een opwaardering van het gebied.

Voor het plangebied Amsteldijk 220 geldt op dit moment het bestemmingsplan Rivierenbuurt. Ten tijde van de vaststelling van bestemmingsplan Rivierenbuurt (30 januari 2013) is het perceel Amsteldijk 220 conserverend bestemd, omdat de planvorming voor de ontwikkeling van dit perceel nog niet in een zodanig stadium verkeerde dat deze in dit bestemmingsplan kon worden meegenomen. De planvorming voor het perceel Amsteldijk is nu rijp om als juridisch planologisch kader in een separaat (postzegel)bestemmingsplan te worden neergelegd.

Het voorliggende (postzegel)bestemmingsplan Amsteldijk 220 heeft als doel een actueel juridisch planologische toetsingskader te scheppen om de sloop/nieuwbouw van het hoveniersbedrijf mogelijk te maken en de bestaande planologische bouwrechten uit bestemmingsplan Rivierenbuurt te vervangen.

Geen bezwaar hogere instanties

Met de voorliggende gewijzigde vaststelling zijn geen nationale dan wel provinciale belangen in het geding. Derhalve is er geen noodzaak aanwezig om te wachten met het kennisgeven van de voorliggende vaststelling.

Gewijzigde vaststelling

Het bestemmingsplan Amsteldijk 220 is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld, overeenkomstig de ambtshalve wijzigingen in de Nota van wijzigingen die onderdeel uitmaakt van het vaststellingsbesluit.

Terinzagelegging

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken ligt met ingang van vrijdag 17 april 2015 voor een periode van zes weken ter inzage op de volgende adressen:

  • Het voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.centrum.amsterdam.nl;

  • Stadsdeel Zuid: stadsdeelkantoor van stadsdeel Zuid, President Kennedylaan 923, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.zuid.amsterdam.nl.

Het bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.K1401BPSTD-VG01.

Het plan is tevens te downloaden op de website van het stadsdeel. Ga naar www.zuid.amsterdam.nl/bestemmingsplannen naar kopje ‘89 Hoveniersbedrijf Amsteldijk 220’ in de rechterkolom.

Beroep

Tegen het vaststellingsbesluit kan binnen de termijn van tervisielegging beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Meer informatie staat op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

Beroep bij de Raad van State kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt, dan wel door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar te hebben gemaakt;

  • een ieder als het gaat om de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht in het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van bovengenoemde termijn, tenzij binnen de beroepstermijn in samenhang met een ingediend beroep een afzonderlijk verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van bovengenoemde afdeling van de Raad van State. Het vaststellingsbesluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven