Logo Reimerswaal
Coördinatieregeling ontwerpbestemmingsplan ‘Klooster van Rilland’ en ontwerpbesluit omgevingsvergunning ‘Hoofdweg 60, Rilland’, Reimerswaal

Algemeen

Gelet op het bepaalde in artikel 3.8, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat van donderdag 23 april 2015 tot en met woensdag 3 juni 2015 het ontwerpbestemmingsplan “Klooster van Rilland” ter inzage ligt.

Tevens maken burgemeester en wethouders bekend dat zij voornemens zijn een omgevingsvergunning (gecoördineerd met het voornoemde bestemmingsplan) te verlenen voor het brandveiligheid gebruik van de huisvesting voor 200 arbeidsmigranten aan de Hoofdweg 60 in Rilland (nr. 2015.0058, activiteit brandveilig gebruik). Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning ligt vanaf donderdag 23 april 2015 tot en met woensdag 3 juni 2015 ter inzage.

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en het ontwerpbestemmingsplan met planidentificatienummer NL.IMRO.0703.05RiBPKloostervRLD-on01 zijn te raadplegen op de website van de gemeente Reimerswaal, www.reimerswaal.nl. U kiest aan de rechterzijde onder ‘Snel naar’ voor ‘Bestemmings- en ruimtelijke plannen’. Vervolgens klikt u op de plannen van Rilland. Daar vindt u onder ‘Bestemmingsplan Klooster van Rilland’ de stukken van het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning. Het ontwerpbestemmingsplan ligt tevens ter inzage bij de informatiebalie in het gemeentehuis aan het Oude Plein 1 in Kruiningen.

Coördinatieregeling: bestemmingsplan en omgevingsvergunning

In het voormalige Klooster van Rilland worden door De Jager Detachering momenteel maximaal 129 arbeidsmigranten gehuisvest. Eind 2011 (gewijzigd eind 2012) is hiervoor (omgevings)vergunning verleend. In het vigerende bestemmingsplan “Werfkampen” is deze vergunde situatie opgenomen. De Jager Detachering is voornemens om de huisvesting van arbeidsmigranten uit te breiden van 129 naar 200 plaatsen.

Op dit moment worden de 129 arbeidsmigranten gehuisvest op de tweede en derde bouwlaag van het Klooster van Rilland. Op de begane grond bevinden zich de eetzaal, keukenvoorzieningen, ontspanningsruimte en een zeer extensief gebruikte vleugel (opslag). In deze vleugel is uitbreiding van de slaapvertrekken voor 71 extra te huisvesten arbeidsmigranten voorzien. Er zijn dus uitsluitend inpandige wijzigingen voorzien. Op eigen terrein zal voorzien worden in voldoende parkeergelegenheid.

Het ontwerpbestemmingsplan “Klooster van Rilland” is opgesteld om deze ontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk te maken. De toelichting bij het ontwerpbestemmingsplan geldt als onderbouwing voor de haalbaarheid van het plan.

De gemeenteraad heeft op 27 mei 2014 besloten toepassing te geven aan artikel 3.30, 3.31 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Coördinatieregeling Wro) ten behoeve van de huisvesting van 200 arbeidsmigranten in het voormalige klooster. Deze wettelijke procedure maakt het mogelijk om de procedure voor samenhangende besluiten, in dit geval bestemmingsplan en omgevingsvergunning, gelijk op te laten lopen. De eerder genoemde ontwerpbesluiten worden gelijktijdig bekendgemaakt en ter inzage gelegd. De bevoegdheid tot het verlenen van de omgevingsvergunning ligt bij het college van burgemeester en wethouders. De bevoegdheid tot vaststelling van het bestemmingsplan blijft in handen van de gemeenteraad. Tegen beide besluiten staat vervolgens gecoördineerd beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het voorontwerpbestemmingsplan “Klooster van Rilland” heeft ter inzage gelegen van 15 januari 2015 tot en met 11 februari 2015. Gedurende de tervisielegging zijn er geen inhoudelijke inspraak- en overlegreacties ingediend. Er zijn evenmin ambtshalve wijzigingen noodzakelijk gebleken, zodat het ontwerpbestemmingsplan niet afwijkt van het voorontwerpbestemmingsplan.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijke of mondelinge zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit omgevingsvergunning kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan ons college (Postbus 70, 4416 ZH Kruiningen). In uw reactie dient u duidelijk aan te geven of uw zienswijze betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit omgevingsvergunning. Indien u mondeling een zienswijze wilt indienen, kunt u hiervoor een afspraak maken met één van de hierna genoemde contactpersonen. Het indienen van zienswijzen via e-mail is niet mogelijk. De gemeenteraad stelt degenen die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt in de gelegenheid tot het geven van een nadere mondelinge toelichting tijdens een vergadering van de opinieraad. De raad zal bij vaststelling van het bestemmingsplan tevens een besluit nemen op de ingebrachte zienswijzen.

Contactpersonen

Voor eventueel gewenste nadere informatie over het ontwerpbestemmingsplan kunt u contact opnemen met mevrouw Van den Dikkenberg of de heer Steenbergen van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Voor nadere informatie over het ontwerpbesluit omgevingsvergunning kunt u contact opnemen met de heer Aarnoudse van de afdeling Bouwen, Milieu en Handhaving. Allen zijn bereikbaar via ons algemene telefoonnummer 14 0113.

Kruiningen, 22 april 2015

namens burgemeester en wethouders van Reimerswaal J. Gideonse Hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling

Naar boven