Bekendmaking ontwerp-bestemmingsplan ‘Schieveste fase 5’
Logo Schiedam
Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 16 april 2015 tot en met 29 mei 2015 het ontwerp-bestemmingsplan ‘Schieveste fase 5’ (NL.IMRO.0606.BP0025) voor een ieder ter inzage ligt.
 
Aanleiding
De gemeente Schiedam heeft recent het bestemmingsplan ‘Schieveste’ opgesteld. Voor het gedeelte ten westen van de Schie was een plan in ontwikkeling dat op dat moment niet concreet genoeg was om in het bestemmingsplan ‘Schieveste’ op te nemen. Het betreft hier het project Schieveste fase 5 dat bestaat uit een aantal programmaonderdelen te weten: bioscoop, hotel, horeca, sportvoorzieningen, een kinderindoorspeelplaats en parkeervoorzieningen. Om dit project planologisch mogelijk te maken wordt het bestemmingsplan Schieveste fase 5 in procedure gebracht.
 
Plangebied
Het plangebied wordt begrensd door de Schie aan de oostzijde en de 's-Gravenlandseweg aan de westzijde. Aan de noordzijde van het plangebied ligt de A20 terwijl aan de zuidzijde het gebied begrensd wordt door de spoorlijn.
 
Ter inzage
Het ontwerp-bestemmingsplan ligt vanaf 16 april 2015 gedurende 6 weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is op afspraak geopend op maandag en vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur, op dinsdag van 08.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag van 08.30 tot 20.00 uur. Het ontwerp-bestemmingsplan is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en via de website van de gemeente Schiedam (http://schiedam.nl/Def/Schiedam/Gemeente/Ruimtelijke-plannen.html).
 
Zienswijzen
Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen tegen het ontwerp-bestemmingsplan kenbaar maken bij de Gemeenteraad, t.a.v. Teamleider Ruimtelijke Ontwikkeling en Beleid, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van het KCC.
 
Naar boven