Ontwerp “Nota detailhandel en horeca Berlicum/Middelrode”
Logo Sint-Michielsgestel
Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel maken conform de gemeentelijke inspraak-verordening bekend dat het ontwerp “Nota detailhandel en horeca Berlicum/Middelrode”, met de onderdelen A. Visie en B. Distributie Planologisch Onderzoek (DPO), ter inzage wordt gelegd.
Ontwerp “Nota detailhandel en horeca Berlicum/Middelrode
Om de trends en ontwikkelingen te verbinden aan de lokale mogelijkheden, is actueel inzicht in de ontwikkelingsmogelijkheden van de detailhandel en voorzieningen in het verzorgingsgebied Berlicum/ Middelrode noodzakelijk. Het vorige DPO onderzoek is 18 jaar geleden uitgevoerd.
Op basis van een nieuw Distributie Planologisch Onderzoek kan een actueel en toekomstgericht beleidskader worden geformuleerd voor de detailhandel en voorzieningen (in omvang en locaties)
in het verzorgingsgebied Berlicum/Middelrode.
Het voorliggende beleidskader “Nota detailhandel en horeca Berlicum/Middelrode”, is in deel A “Visie” een samenvatting van de conclusies en aanbevelingen opgenomen die uit het bijbehorende deel B Distributie Planologisch Onderzoek (DPO) zijn gedistilleerd. De Nota detailhandel en horeca Berlicum/ Middelrode is hiermee het kader voor de toetsing van toekomstige initiatieven aan de ladder voor duurzame verstedelijking.
Doelstelling DPO onderzoek
Het DPO onderzoek richt zich op de detailhandel en andere voorzieningen in Berlicum en Middelrode.
Beide plaatsen worden opgevat als één samenhangend verzorgingsgebied, waarbij de voorzieningen die in Berlicum liggen ook een primaire verzorgingsfunctie hebben voor de inwoners van Middelrode.
In de nota zijn met de resultaten van het DPO de kaders geformuleerd, waarmee een economisch-duurzaam functionerend winkelapparaat in Berlicum/Middelrode kan worden behouden en zo mogelijk versterkt. Deze kaders worden vastgelegd in planologische besluiten, zoals bestemmingsplannen.
De nota is verder van belang bij initiatieven die niet zijn voorzien of niet kunnen worden meegenomen in het vigerende bestemmingsplannen voor Berlicum en Middelrode. Indien dergelijke initiatieven passen binnen de kaders die voortkomen uit deze nota, dan zal de gemeente deze faciliteren.
Met een bestemmingsplan(en) (of een ander planologisch besluit) wordt in dat geval geborgd dat ontwikkelingen voldoen aan de eisen vanuit duurzame verstedelijking, verkeer, parkeren, milieu, stedenbouw, enz..
De nota resulteert dus in een ruimtelijk kader voor de ontwikkeling van de detailhandel en andere voorzieningen in het verzorgingsgebied Berlicum/Middelrode. Voor initiatiefnemers is het duidelijk welke ontwikkelingsruimte er nog is. Op basis hiervan kunnen heldere keuzes worden gemaakt waar de beschikbare ruimte wordt ingezet om zodoende een duurzame stedelijke ontwikkeling van de detailhandel, horeca en andere voorzieningen in Berlicum en Middelrode te waarborgen.
Informatie en procedure
Van vrijdag 17 april 2015 tot en met donderdag 28 mei 2015 ligt het ontwerp “Nota detailhandel en horeca Berlicum/Middelrode” en de daarop betrekking hebbende stukken tijdens de openingsuren, voor een ieder ter inzage zonder afspraak bij de Receptie van het gemeentehuis, Meanderplein 1 in Sint-Michielsgestel.
Buiten openingstijden is inzage op afspraak mogelijk. U kunt daarvoor bellen naar telefoonnummer
(073) 553 11 11. De digitale plannen met bijbehorende stukken kunt u raadplegen en downloaden op de volgende weblocatie:
www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0845.SV2015CENTRUMBLC-ON01
Meer informatie
Mocht u na het inzien van de plannen nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de heer P. van Boxtel van de afdeling Ontwikkeling, bereikbaar op het telefoonnummer: (073) 553 16 17 of via het emailadres P.v.Boxtel@sint-michielsgestel.nl. Bij afwezigheid van de heer P. van Boxtel kunt u contact opnemen met de Frontoffice van de gemeente, bereikbaar op het telefoonnummer (073) 553 11 50 of via het emailadres: gemeente@sint-michielsgestel.nl
Inspraakreacties
Tijdens de genoemde inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een gemotiveerde inspraakreactie op het ontwerp “Nota detailhandel en horeca Berlicum/Middelrode” naar voren brengen. De inspraakreactie moet worden gericht aan de gemeenteraad van Sint-Michielsgestel, postbus 10.000, 5270 GA in Sint-Michielsgestel.
Een mondelinge inspraakreactie kunt u op afspraak geven.
Adviserende instanties
Het plan wordt tevens voorgelegd aan de Provincie Noord-Brabant en Kamer van Koophandel.
Sint-Michielsgestel, 16 april 2015
burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel,
de secretaris,
drs. D. van Deurzen
 
de burgemeester,
mr. J.C.M. Pommer
 
 
Naar boven