Logo Almelo
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Rhijnbeek, Almelo

De gemeenteraad van Almelo heeft in haar vergadering van 7 april 2015 het volgende bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld:

Het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Rhijnbeek volgt op de uitspraak van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (nummer: 2013074608/1/R1) van 24 december 2014 over het besluit van 20 juni 2013.

Bestuurlijke lus.

Op het vaststellingsbesluit is artikel 46 van de Wet op de Raad van State en afdeling 8.2.2A van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. De Afdeling bestuursrechtspraak heeft de zogeheten bestuurlijke lus toegepast. De gemeenteraad heeft de opdracht gekregen om met inachtneming van de overwegingen van de afdeling een nieuw besluit te nemen zonder dat bij de voorbereiding daarvan (opnieuw) toepassing hoeft te worden gegeven aan afdeling 3.4 Awb.

Wijziging van het bestemmingsplan.

De wijzigingen betreffen aanpassingen van de plantoelichting en de planregels. De planregels zijn op de volgende onderdelen aangepast:

  • 1. In artikel 1 de definitie bouwmarkt te wijzigen in: detailhandel met een al dan niet geheel overdekt winkelvloeroppervlakte waarop het volledige assortiment van bouw en doe-het-zelf producten (zoals materieel en gereedschap, sanitair, elektra, verlichting en ruwe materialen, zoals hout, verf en schroeven, inrichtings- en kant en klaarproducten, keukens, badkamers, tegels, vloeren, vloerbedekking en behang) wordt aangeboden, met advisering over producten, toepassing en uitvoering, en aanvullende services waaronder verhuur van materiaal en gereedschap.

  • 2. In artikel 1 een definitie op te nemen voor drive-in en dit te definiëren als: Functionele voorziening behorend bij het hoofdgebouw bedoeld voor inrijden, laden/lossen en uitrijden waar klanten in staat worden gesteld om producten op- dan wel af te halen. Met de toevoeging van deze definitie de overige definities te hernummeren;

  • 3. De definitie “verkoopvloeroppervlakte” te wijzigen in “winkelvloeroppervlakte” en in deze definitie “ruimte achter de toonbank” te wijzigen in “kassaruimte”. Daarnaast de definitie aan te vullen met “drive-in etc”.

  • 4. Artikel 3, lid 1 onder: “een volumineuze detailhandelsvestiging” te wijzigen in “bouwmarkt, tuincentrum, drive-in”.

  • 5. Artikel 3.2.1, onder e: “verkoopvloeroppervlakte” te wijzigen in “winkelvloeroppervlak” en “het hoofdgebouw” te wijzigen in “hoofdgebouwen”;

  • 6. Artikel 3.4 te wijzigen in:

    Artikel 3.4.1 Parkeren:

    • a. Voor parkeren geldt een minimale parkeernorm van 2,5 parkeerplaats per 100 m2 brutovloeroppervlakte op eigen terrein;

    • b. In afwijking van het bepaalde onder a behoefte voor een drive-in, vanwege de functionaliteit (inrijden, inladen en uitrijden) niet te worden voorzien in parkeercapaciteit en geldt daarvoor geen parkeernorm.

    Artikel 3.4.2 Overige gebruiksregels

    • a. de winkelvloeroppervlakte van het tuincentrum bedraagt maximaal 8.000 m2;

    • b. de winkelvloeroppervlakte van de bouwmarkt bedraagt maximaal 14.000 m2;

Inzien van het bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan Rhijnbeek, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 22 april 2015 tot en met 2 juni 2015 ter inzage:

  • Bij het Klantencontactcentrum (KCC), Stadhuisplein 1 te Almelo. Een ieder kan hier terecht zonder afspraak van 9.00 – 12.00 uur (werkdagen), met afspraak van 13.00 – 16.00 uur (ma/wo/vr) en van 13.00 – 19.00 uur (do).;

  • Via de website van de gemeente Almelo op www.almelo.nl;

  • Via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep vaststelling.

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kunnen belanghebbenden tegen de bij dit nieuwe vaststellingsbesluit aangebrachte wijzigingen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Degenen die reeds eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 20 juni 2013 hoeven dat niet opnieuw te doen voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige, ongewijzigd gebleven, planonderdelen.

Voorlopige voorziening

Een beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan tegelijkertijd ook de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken, een voorlopige voorziening te treffen. De voorzitter kan dit doen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Een dergelijk verzoek dient te worden gestuurd naar Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een verzoek om voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepsschrift.

Ter voldoening aan de tussenuitspraak zijn de stukken voor verdere behandeling verzonden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en de andere partijen in het geding.

Naar boven