Omgevingsvergunning en wijzigingsplan Drakenburgergracht-Zorg, bouwvlakken Sherpa
Logo Baarn
Burgemeester en wethouders van de gemeente Baarn maken bekend dat zij op 7 april 2015 het wijzigingsplan “Drakenburgergracht-Zorg, bouwvlakken Sherpa” ongewijzigd hebben vastgesteld en de omgevingsvergunning verleend voor vervangende nieuwbouw op een deel van het terrein van zorginstelling Sherpa aan de Zandheuvelweg. De gemeenteraad heeft op 17 december 2014 besloten om de coördinatieregeling voor dit plan van toepassing te verklaren.
 
Met dit plan kunnen 48 nieuwe woon-zorgeenheden met dagbestedingsruimtes, een gebouw ten behoeve van dagbesteding voor meervoudig gehandicapten aan de Reggelaan en een vergroting van het woongebouw gelegen aan de Zwinstraat worden gerealiseerd.
 
Inhoud wijzigingsplan
In het geldende bestemmingsplan “Drakenburgergracht-Zorg” is geen bouwvlak opgenomen op de locaties aan de Reggelaan en Zwinstraat. In dit wijzigingsplan worden bouwvlakken toegevoegd om vervangende nieuwbouw op de gewenste locaties mogelijk te maken. Andere bouwvlakken wordt teruggebracht in m2 bvo. Het brutovloeroppervlak in de bouwvlakken neemt dus per saldo niet toe. Met deze wijziging wordt het juridisch planologisch mogelijk gemaakt om de bouwplannen te kunnen realiseren.
 
Ter inzage
Het vastgestelde wijzigingsplan “Drakenburgergracht-Zorg, bouwvlakken Sherpa” met de daarbij behorende stukken en de verleende omgevingsvergunning liggen met ingang van vrijdag 17 april 2015 tot en met donderdag 28 mei 2015 voor een ieder ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis, Stationsweg 18 te Baarn, van 8.00 uur tot 17.00 uur (op vrijdagen tot 16.00 uur). Ook is het inzien van het vastgestelde wijzigingsplan en de verleende omgevingsvergunning op afspraak mogelijk bij de balie Frontoffice, telefoon 035-5481 611.
 
Het wijzigingsplan is digitaal raadpleegbaar via www.baarn.nl via de snelkeuze bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl. (planidentificatienummer NL.IMRO.0308.WP0045-VG01). De directe link hiervoor is: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0308.WP0045-VG01.
 
Beroep instellen
Er zijn tegen beide ontwerpbesluiten geen zienswijzen ontvangen. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp van een of meer vermelde besluiten, kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging (beroepstermijn) tegen het vastgestelde wijzigingsplan en/of verleende omgevingsvergunning beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.
Het indienen van een beroep schorst de werking van het wijzigingsplan en de omgevingsvergunning niet. Om dit te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek op voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.
 
Inwerkingtreding
Beide besluiten treden in werking na afloop van de beroepstermijn op vrijdag 29 mei 2015, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
 
Naar boven