Logo Ridderkerk
Voorbereidingsbesluit Centrum, Ridderkerk

Burgemeester en wethouders van Ridderkerk maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 26 maart 2015 een voorbereidingsbesluit heeft genomen voor gronden in gebied waarvoor nog een nieuw bestemmingsplan moet worden vastgesteld. Met dit voorbereidingsbesluit wordt beoogd ongewenste ontwikkelingen te voorkomen. Het voorbereidingsbesluit geldt voor een termijn van een jaar en treedt in werking op 17 april 2015.

Voor het gebied is het verboden is om gebruik van gronden en bouwwerken te wijzigen of te laten wijzigen.

Het voorbereidingsbesluit met bijbehorende kaart met planidentificatienummer: NL.IMRO.0597.BPCentrum2015-VB01 ligt met ingang van vrijdag 17 april 2015 gedurende 6 weken op werkdagen ter inzage op het:

  • gemeentehuis van Ridderkerk (Koningsplein 1).

Het besluit is tevens beschikbaar via de gemeentelijke website www.ridderkerk.nl. Het besluit kan ook worden geraadpleegd via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Wanneer een aanvraag om een omgevingsvergunning niet in strijd is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan, kan het college, met gebruikmaking van artikel 3.3, lid 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, toch de omgevingsvergunning verlenen.

Tegen dit besluit is op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht geen bezwaar mogelijk.

Heeft u naar aanleiding van deze bekendmaking een vraag dan kunt u contact opnemen met de heer A.J. Fenger via het telefoonnummer 0180-451641.

Naar boven