Logo Dongeradeel
Vaststelling bestemmingsplan Bûtengebiet, reparatieplan 2014, Dongeradeel

Burgemeester en wethouders van Dongeradeel maken, ter voldoening aan het gestelde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 18 december 2014 het bestemmingsplan Bûtengebiet, reparatieplan 2014 heeft vastgesteld.

Plangebied en inhoud van het plan

In het bestemmingsplan Bûtengebiet, reparatieplan 2014 wordt het bestemmingsplan Bûtengebiet Dongeradeel aangepast naar aanleiding van de uitspraak van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, d.d. 16 juli 2014. Door deze uitspraak is ter plaatse van een perceel aan de Fiskbuorren (Ternaard), en is ter plaatste van het perceel Medwert 1 te Holwerd het bestemmingsplan vernietigd. Met het bestemmingsplan Bûtengebiet, reparatieplan 2014 worden de regels en de verbeelding van uitsluitend deze twee locaties op enkele punten herzien. Alle algemene regels uit het bestemmingsplan Bûtengebiet blijven van overeenkomstige toepassing voor deze percelen.

Ter inzage

Het bestemmingsplan Bûtengebiet, reparatieplan 2014 ligt met ingang van 15 januari 2015 gedurende zes weken voor een ieder op de volgende wijze ter inzage:

  • digitaal via de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het bestemmingsplan ‘bestemmingsplan Bûtengebiet, reparatieplan 2014’ is NL.IMRO.0058.BPLN141002-VG01;

  • digitaal als pdf bestand, op de gemeentelijke website www.dongeradeel.nl, via ‘Wonen, Verkeer & Veiligheid’, vervolgens ‘buitengebied’, en ten slotte ‘reparatieplan 2014’;

  • bij de publieksbalie (Bouwzaken), aan de Koningstraat 13 te Dokkum.

Beroep

Binnen de zes weken waarin de stukken ter inzage liggen kan door belanghebbenden beroep ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn.

Naar boven