Logo Bergen op Zoom
Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan ‘Warande’, Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Warande’ gereed is.

Het plangebied ligt ten zuidoosten van de binnenstad van Bergen op Zoom en ten westen van de rijksweg A58/A4. Het gebied wordt globaal begrensd door de Rooseveltlaan in het noorden, de Randweg-Oost (A4/A58) in het oosten, de spoorlijn Roosendaal-Vlissingen aan de westzijde, de Antwerpsestraatweg in het zuidwesten, de Olympialaan, Olympiaplein en de Huijbergsebaan aan de zuidzijde.

Het plangebied komt overeen met de plangebieden van de bestemmingsplannen “Warande-Oost” uit 2005 en 'Warande-West' uit 2006. Sportpark Rozenoord en het terrein van de voormalige Cort Heijligerskazerne maken geen onderdeel uit van het plan. Ook de woonbebouwing aan oostzijde van de Guido Gezellelaan, die voorheen onderdeel uitmaakte van het bestemmingsplan 'Warande-West', maakt geen onderdeel uit van het plan. Deze woonbebouwing is opgenomen in het bestemmingsplan 'Het Groene Gordijn e.o.'. Daarnaast worden de bedrijven binnen het plangebied, die nu zijn opgenomen in het bestemmingsplan ‘Verspreide bedrijven en detailhandel’, in het plan ‘Warande’ meegenomen.

Het accent ligt in het bestemmingsplan op het bevestigen en regelen van het huidige gebruik, het vastleggen van ruimtelijke kenmerken van de bebouwde en onbebouwde ruimte en het actualiseren (verruiming /uniformering) van de bestemmingsregeling. In dit ontwerpbestemmingsplan zijn de door de jaren heen opgestelde wijzigingsplannen en verleende vrijstellingen/ontheffingen/omgevingsvergunningen verwerkt.

Omdat er nog geen duidelijke toekomstplannen zijn over de locatie Warandeflat zijn, om toekomstige bebouwing zeker te stellen, de huidige woonbestemming met de daarbij behorende bebouwingsmogelijkheden overgenomen in dit plan. De woonwagenlocatie aan de Van Heelulaan is positief bestemd. Een nieuwe woonwagenlocatie wordt op dit moment binnen het plangebied niet voorzien.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 20 april 2015 gedurende 6 weken voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor. Op 18 mei is er een inloopavond van 18.30 tot en met 20.30 uur in het Ouderensteunpunt Zonneplein, Zonneplein 63 te Bergen op Zoom. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website http://www.bergenopzoom.nl onder “Actueel/Bekendmakingen Ruimtelijke Ordening”. Het bestemmingsplan is ook beschikbaar via de landelijke voorziening http://www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0748.BP0206-0202).

Gedurende genoemde periode van zes weken kan eenieder schriftelijk dan wel mondeling reacties tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke reacties kunnen worden ingezonden aan de gemeenteraad (postadres: Postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom). Indien u een mondelinge reactie wenst in te brengen, kunt u contact opnemen met de heer J. Cats, tel. nr. 0164-277555 of de heer B. Verdonschot tel. nr. 0164-277491. U zult dan worden uitgenodigd voor een gesprek waarbij u uw reactie kunt weergeven. Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met mevrouw. E. Weterings (0164-277524) van het team Ruimtelijke Ordening.

Bergen op Zoom, 17 april 2015

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom, de burgemeester, F.A. Petter

de secretaris, A.C. Spindler

Naar boven