Logo Noordoostpolder
Kennisgeving (ontwerp)besluiten en anterieure overeenkomst Smedingplein Emmeloord, Noordoostpolder

Met ingang van donderdag 15 januari 2015 liggen gedurende een termijn van 6 weken de (ontwerp) besluiten voor het realiseren van de uitbreiding van een winkel (Albert Heijn) aan het Smedingplein te Emmeloord ter inzage.

Naast een ontwerpomgevingsvergunning voor de activiteit bouwen en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening betreft dit het raadsbesluit om een gedeelte van de weg Oostzijde te onttrekken aan de openbaarheid. Daarnaast maken Burgemeester en Wethouders bekend dat zij een anterieure overeenkomst hebben gesloten om de uitbreiding van de winkel mogelijk te maken. De zakelijke beschrijving van deze overeenkomst ligt ter inzage.

Locatie

Het gaat om het uitbreiden van een winkel, op de percelen kadastraal bekend gemeente Noordoostpolder, sectie AZ, nr. 4045, nr. 2677, nr. 9450, nr. 10224 en nr. 2676. Aan het pand/verblijfsobject is het volgende adres toegekend: Lange Nering 200, 8302 EZ te Emmeloord.

Gemeentelijke coördinatieregeling

Op grond van het raadsbesluit van 8 september 2014 is op de besluiten de gemeentelijke coördinatieregeling van toepassing. Op grond van artikel 3.31 lid 3 Wro en artikel 3.32 in samenhang met artikel 3.30 lid 2 Wro worden deze besluiten aldus voorbereid met toepassing van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure als bedoeld in afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht en de bijzondere regels in artikel 3.31 lid 3 Wro.

Terinzage (ontwerp)besluiten

Ter inzage ligt het volgende:

  • Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening.

Bevoegd orgaan is het college van burgemeester en wethouders.

  • Besluit onttrekking aan de openbaarheid van een gedeelte van de weg Oostzijde ten behoeve van de uitbreiding van de Albert Heijn.

Bevoegd orgaan is de gemeenteraad.

De ontwerp(besluiten) liggen met ingang van 15 januari 2015 voor een periode van zes weken voor een ieder (digitaal) ter inzage op het gemeentehuis bij het loket Woonomgeving en op de gemeentelijke website www.noordoostpolder.nl.

Indienen zienswijze

Tegen de ontwerpbesluiten kan gedurende de termijn van de terinzagelegging een ieder schriftelijk dan wel mondeling een zienswijze naar voren brengen bij:

  • voor zover het betreft de ontwerpomgevingsvergunning bij het college van burgemeester en wethouders van Noordoostpolder;

  • voor zover het betreft het wegonttrekkingsbesluit bij de raad van de gemeente Noordoostpolder;

Het postadres voor schriftelijke zienswijzen is:

Project Stadshart Emmeloord

Postbus 155

8300 AD Emmeloord

U wordt verzocht duidelijk te vermelden waarop uw zienswijze betrekking heeft, te weten op de ontwerpomgevingsvergunning of op het wegonttrekkingsbesluit.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze wordt op 05 februari 2015 tussen 18.00 uur en 21.00 uur de gelegenheid geboden een zienswijze naar voren te brengen. Wel dient u voor het indienen van een mondelinge zienswijze uiterlijk op 29 januari 2015 een afspraak te maken met mevrouw F. Hilberink, telefoonnummer (0527) 63 32 42.

Publicatie anterieure overeenkomst

Burgemeester en wethouders maken ter voldoening aan het bepaalde in art. 6.24, lid 3, Wro bekend dat zij op 16 december 2014 een anterireure overeenkomst ex artikel 6.24, lid 1, Wro hebben gesloten voor de locatie lange Nering 200 te Emmeloord.

Een zakeljjke beschrijving van de inhoud van deze overeenkomst ligt vanaf donderdag 15 januari 2015 gedurende 6 weken voor eenieder, tijdens kantooruren, ter inzage in het gemeentehuis. Tegen de anterieure overeenkomst kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend.

Nadere informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Groote Bromhaar, projectleider Stadshart Emmeloord, telefoonnummer (0527) 63 34 14.

Naar boven