Logo Geldermalsen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Tunnelweg 11, Geldermalsen’ en ontwerpomgevingsvergunning gecoördineerd ter inzage, Geldermalsen

Met ingang van vrijdag 17 april 2015 ligt voor zes weken op grond van artikel 3.8 lid 1 Wro en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht ter inzage bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis te Geldermalsen:

  • 1. het ontwerp van het bestemmingsplan “Tunnelweg 11, Geldermalsen”

  • 2. de hieraan gerelateerde ontwerpomgevingsvergunning.

De zienswijzentermijn van zes weken eindigt op donderdag 28 mei 2015.

Toelichting op de planstukken

Het plangebied van het ontwerp bestemmingsplan omvat het terrein van de buiten gebruik geraakte kerk aan de Tunnelweg 11 en de daarbij behorende parkeerterrein. Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning beogen de bouw van 39 sociale huurappartementen met bijhorende voorzieningen op dit terrein mogelijk te maken. Omdat door herontwikkeling van eerdere plannen het bouwplan niet past binnen de verleende bouwvergunning en de aanduiding van het hoofdgebouw in het vigerende bestemmingsplan uitsluitend op het bestaande kerkgebouw ligt, wordt opnieuw een bestemmingsplanprocedure doorlopen.

Coördinatie

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening Wro gemeente Geldermalsen 2012 maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten wordt tegelijk behandeld. Naast het bestemmingsplan wordt ook de aanvraag omgevingsvergunning gecoördineerd behandeld. Dit betekent dat ook tegen de omgevingsvergunning alleen beroep kan worden aangetekend indien tijdig een zienswijze wordt ingediend ten aanzien van het ontwerp.

Raadplegen planstukken

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning en de bijbehorende stukken kunnen op afspraak worden ingezien bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis te Geldermalsen. Voor het maken van een afspraak kunt u terecht op de gemeentelijke website: www.geldermalsen.nl > Maak afspraak > Inzien stukken of via (0345) 586 611.

Het ontwerp bestemmingsplan is op de website www.geldermalsen.nl in PDF-vorm te raadplegen (onder het kopje ‘bestemmingsplannen). De planstukken zijn tevens digitaal te raadplegen op: www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt hiervoor het volgende planidentificatienummer gebruiken: NL.IMRO.0236.GDMTunnelweg11-ONT1.

Reageren

Gedurende de termijn van terinzagelegging (t/m donderdag 28 mei 2015) kan een ieder een schriftelijke zienswijze (géén e-mail) sturen naar de gemeenteraad van de gemeente Geldermalsen, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Indien u een mondelinge zienswijze wilt indienen, dan dient u hiervoor, uiterlijk één week voor het einde van de terinzagetermijn, een afspraak te maken via het secretariaat van de afdeling MRO: (0345) 58 66 11 (alleen bereikbaar tijdens kantooruren)

Naar boven