Logo Oegstgeest
Vaststelling bestemmingsplan Rijnvaert, Oegstgeest

Ingevolge artikel 3.8 lid 4 van de Wro maakt het college van burgemeester en wethouders van Oegstgeest bekend dat de gemeenteraad op 5 maart 2015 heeft besloten om het bestemmingsplan Rijnvaert gewijzigd vast te stellen.

Aan de Valkenburgerweg wordt een nieuwe woonwijk ontwikkeld, te weten: Rijnvaert. Hiervoor is in het verleden al een tweetal ruimtelijke plannen vastgesteld. De woningbouwontwikkeling is al mogelijk op grond van het 4e uitwerkingsplan Rijnfront en de 2e partiële herziening Rijnfront. Sindsdien is een aantal wijzigingen opgetreden, waardoor het noodzakelijk is om een nieuw bestemmingsplan vast te stellen.

Gewijzigde inzichten hebben geleid tot een herverkaveling. Naar aanleiding van overleg met omwonenden is besloten om de wijk anders te ontsluiten. De gemeente heeft een overeenkomst gesloten met een andere ontwikkelaar.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft ter inzage gelegen van donderdag 16 oktober 2014 tot en met woensdag 26 november 2014. Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn 7 zienswijzen ontvangen. Deze zienswijzen zijn samengevat en beantwoord in de Nota beantwoording zienswijzen.

Het bestemmingsplan, de Nota beantwoording zienswijzen en het raadsbesluit liggen gedurende zes weken ter inzage, van donderdag 16 april 2015 tot en met woensdag 27 mei 2015. Gedurende deze periode zijn de stukken op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur in te zien bij de welkomstbalie van het gemeentehuis aan de Rhijngeesterstraatweg 13 te Oegstgeest.

De stukken zijn digitaal beschikbaar op de landelijke voorziening (www.ruimtelijkeplannen.nl). Het bestemmingsplan is te vinden onder identificatienummer NL.IMRO.0579.BPRijnvaert-VA01.

Nadere informatie is te verkrijgen bij team Ruimte, via het algemene telefoonnummer 14071.

Zij die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen als bedoeld in artikel 3:15 Awb naar voren hebben gebracht, kunnen binnen zes weken na de dag waarop het besluit is bekendgemaakt beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Diegenen die beroep hebben ingesteld kunnen eveneens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State indienen.

Naar boven