Logo Osse
Ontwerpstructuurvisie buitengebied Oss 2015 en Mer structuurvisie buitengebied Oss 2015, Oss

U kunt reageren op de ontwerpstructuurvisie Buitengebied Oss 2015 en het bijbehorende Milieueffectrapport (MER) structuurvisie Buitengebied 2015. Hieronder leggen wij uit waarover de ontwerpstructuurvisie Buitengebied Oss 2015 en het MER gaat. Ook leest u hoe u kunt reageren.

Wat is een structuurvisie?

Een gemeentelijke structuurvisie is een strategisch beleidsdocument over de ruimtelijke en functionele ontwikkelingen in de gemeente. Het geeft aan waar welke functies wenselijk zijn en waar niet. In deze visie gaat het dus vooral om de keuze op hoofdlijnen van de voorgenomen ruimtelijke ontwikkelingen en het ruimtelijk beleid.

Waar gaat de ontwerpstructuurvisie Buitengebied Oss 2015 over?

De ontwerpstructuurvisie Buitengebied Oss 2015 gaat over het hele buitengebied van Oss, met uitzondering van (de omgeving van) vakantiepark Herperduin en motorcrosscircuit Nieuw-Zevenbergen. Op dit moment bestaan er voor het buitengebied van de gemeente Oss drie structuurvisies. Deze nieuwe structuurvisie bevat voor het buitengebied van de hele gemeente één beleidskader.

Wat is een MER (milieueffectrapport)?

Een MER beschrijft voor het hele plangebied de milieugevolgen van het beleid dat in de structuurvisie is opgenomen. Het is een hulpmiddel bij de besluitvorming door de gemeenteraad over de structuurvisie. Een MER is verplicht omdat de Structuurvisie het kader bepaalt voor besluiten en activiteiten die later mogelijk m.e.r.(beoordelings)plichtig zijn. Een MER is ook verplicht omdat we negatieve effecten van het beleid in de structuurvisie op Natura2000-gebieden op voorhand niet kunnen uitsluiten.

U kunt de ontwerpstructuurvisie en het MER bekijken

U kunt van donderdag 16 april 2015 tot en met woensdag 13 mei 2015 de volgende stukken bekijken:

  • De ontwerpstructuurvisie Buitengebied Oss 2015

  • Het MER structuurvisie Buitengebied Oss 2015 met bijbehorende passende beoordeling

U kunt deze stukken bekijken:

  • op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

  • op de gemeentelijke website www.ruimtelijkeplannen-oss.nl

  • (op papier en digitaal) bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss; de balie is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, op donderdag tot 19.00 uur

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op http://bestemmingsplan.oss.nl/RO-online/0828.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0828.SVbuitengebied2015-ON01.

U kunt reageren op de ontwerpstructuurvisie en het MER

U kunt reageren op de ontwerpstructuurvisie. Uw reactie noemen we een inspraakreactie. U kunt ook reageren op het MER. Uw reactie hierop noemen we een zienswijze.

U kunt reageren van donderdag 16 april 2015 tot en met woensdag 13 mei 2015. U kunt dit schriftelijk doen of mondeling. Let op: u kunt niet per e-mail reageren.

Wilt u mondeling reageren? Maak hiervoor dan op tijd een afspraak met de heer R. van den Broek van de afdeling SROL, via telefoonnummer 14 0412.

Wilt u schriftelijk reageren? Stuur dan een brief aan:

De gemeenteraad van Oss

Afdeling SROL

Postbus 5

5340 BA OSS

Geef in uw brief aan dat deze over de ontwerpstructuurvisie Buitengebied Oss 2015 en/of het MER Buitengebied Oss 2015 gaat. Geef ook aan waarom u het wel of niet eens bent met de ontwerpstructuurvisie en/of het MER.

Wat gebeurt er na het ontwerp van de structuurvisie?

Het gaat hier om een ontwerpstructuurvisie. De gemeenteraad stelt vervolgens de definitieve structuurvisie vast. Het MER maakt onderdeel uit van deze procedure. De gemeenteraad neemt dan ook een besluit over eventuele inspraakreacties en zienswijzen. Er is na vaststelling geen bezwaar en beroep mogelijk tegen de structuurvisie.

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen over deze publicatie? Bel dan met de heer R. van den Broek van de afdeling SROL, via telefoonnummer 14 0412.

Naar boven