Logo Heeze-Leende
Bestemmingsplan ‘Rul 31 Heeze’ vastgesteld, Heeze-Leende

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heeze-Leende maken bekend dat de gemeenteraad op 2 maart 2015 het bestemmingsplan “Rul 31 Heeze” heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan ziet op een herziening van het bestemmingplan “Buitengebied Heeze-Leende” voor het perceel Rul 31 te Heeze. Op de locatie wordt een glastuinbouwbedrijf gesaneerd en wordt een recreatief bedrijf met vakantieappartementen en vakantiehuisjes ontwikkeld. Het glastuinbouwbedrijf wordt daarbij gesloopt. De bestaande loods wordt gehandhaafd en ingericht voor 14 vakantieverblijven (appartementen). Deze loods ligt op een afstand van 60 meter vanaf de weg. In de noordoosthoek van het terrein worden maximaal 6 vakantiehuisjes geclusterd. De nieuwe bebouwing zal groen aangekleed worden. In het ontwerp is het voorterrein extra landschappelijk versterkt. Met de aanplant van boomgroepen (elzen, essen en knotwilgen) wordt gerefereerd aan het beekdallandschap met de kenmerkende beplanting. Op het voorterrein wordt een weidepoel aangelegd. Ten opzichte van het ontwerp is het bestemmingsplan op enkele onderdelen gewijzigd. Deze wijzigingen staan vermeld in paragraaf 8.3 van de plantoelichting.

Het vaststellingsbesluit en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 16 april 2015 tot en met 27 mei 2015 voor een ieder ter inzage in de hal van het gemeentehuis. Tevens zijn het vaststellingsbesluit en de daarbij behorende stukken raadpleegbaar via de gemeentelijke website www.heeze-leende.nl.

Gedurende de periode van terinzagelegging kan tegen het vaststellingsbesluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan en door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig een zienswijze in te dienen. Tegen de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kunnen belanghebbenden beroep instellen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Belanghebbenden die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven