Logo Valkenswaard
Vastgesteld reparatie bestemmingsplan ‘Dommelen’, Valkenswaard

NL.IMRO.0858.RPdommelen-VA01

bekendmaking artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht

Burgemeester en wethouders van Valkenswaard maken bekend dat met ingang van 15 januari 2015 gedurende zes weken het op 27 november 2014 door de gemeenteraad gewijzigd vastgestelde reparatie bestemmingsplan ‘Dommelen’ ter inzage ligt.

Reparatie bestemmingsplan

Op 1 juli 2010 heeft de gemeenteraad van Valkenswaard het bestemmingsplan ‘Dommelen 2009’ vastgesteld. De Raad van State heeft op 22 februari 2012 uitspraak gedaan inzake enkele ingestelde beroepen en het raadsbesluit gedeeltelijk vernietigd. De gemeente Valkenswaard heeft besloten naar aanleiding van de vernietigde planonderdelen een reparatieplan bestemmingsplan op te stellen. Het reparatie bestemmingsplan Dommelen bevat twee percelen: Vilderwei 1, met de bestemming ‘Wonen’ en ‘Tuin’ en dubbelbestemmingen ‘Waarde – Archeologie 4 en 5’ en Bergstraat 15-17 inclusief het deel ten oosten van de begraafplaats, met de bestemmingen ‘Maatschappelijk’ en ‘Agrarisch met waarden’ en dubbelbestemmingen ‘Waarde – Archeologie 3, 4 en 5’.

Bij de vaststelling van het reparatie bestemmingsplan Dommelen op 27 november 2014 is een aantal wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Wijzigingen

Voor het perceel Vilderwei 1 is naar aanleiding van zienswijzen en een amendement de vergunde situatie meer specifiek geregeld, door het opnemen van een maximale goot- en bouwhoogte in het bestemmingsplan. Tevens komt de afwijkingsmogelijkheid van 10 %voor de goothoogte voor dit perceel te vervallen. In de toelichting is een aanvullende tekst over de situatie van het perceel Vilderwei 1 opgenomen.

Terinzagelegging

De digitale versie is vanaf 15 januari 2015 tot en met 25 februari 2015 te raadplegen via de gemeentelijke website www.ruimtelijkeplannenvalkenswaard.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het bestemmingsplan ligt vanaf 15 januari 2015 ook analoog voor ieder zes weken ter inzage:

  • in de informatiehoek in de hal van het gemeentehuis van Valkenswaard aan de Hofnar 15;

  • in de leeszaal van de openbare bibliotheek aan de Hofnar 12 in Valkenswaard;

  • in het dorpshuis aan de Dorpsstraat 55 in Borkel en Schaft (tijdens openstellingtijden).

Per 1 januari 2010 is digitale versie bindend verklaard en deze gaat dan ook boven de analoge versie. Aan de analoge exemplaren kunnen geen rechten worden ontleend.

Beroep

Op grond van artikel 8.2, eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening kan een belanghebbende met ingang van 15 januari 2015 gedurende zes weken (tot en met 25 februari 2015) tegen het besluit omtrent vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet voorzien zijn van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep.

De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat voor iedereen die bezwaar heeft tegen de aangebrachte aanpassingen en doorgevoerde wijzigingen.

Gelijktijdig met het instellen van beroep kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Valkenswaard, 14 januari 2015

burgemeester en wethouders van Valkenswaard, secretaris, R.F.W. van Eijck

burgemeester, A.B.A.M. Ederveen

Naar boven