Logo Groningen
Ontwerpinpassingsplan EHS Westerbroek, Groningen

Het college van gedeputeerde staten van Groningen maakt overeenkomstig artikel 3.26 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van donderdag 16 april 2015 tot en met woensdag 27 mei 2015 het ontwerp inpassingsplan ‘EHS Westerbroek’ voor een ieder ter inzage ligt. Gedurende deze periode van zes weken kan een ieder een zienswijze omtrent het ontwerp inpassingsplan bij provinciale staten van Groningen naar voren brengen.

Inhoud inpassingsplan

Het inpassingsplan is opgesteld ten behoeve van het realiseren van de nieuwe ecologische verbindingszone tussen Midden-Groningen en het Zuidlaardermeer.

Deze zone, aangeduid als REVZ Westerbroek (Robuuste Ecologische Verbindings Zone) met een oppervlakte van circa 250 hectare natuurgebied, vormt een onderdeel van het landelijke natuurnetwerk de Natte As (Zeeuwse Delta – Lauwersmeergebied).

Ten behoeve van het inpassingsplan is een inrichtingsschets opgesteld, die in juni 2014 is gepresenteerd en besproken met bewoners en belanghebbende organisaties. Deze schets vormt de basis van het ontwerp inpassingsplan, dat nu ter inzage wordt gelegd en is opgenomen in de toelichting van dit plan.

Terinzagelegging

Het ontwerp inpassingsplan ‘EHS Westerbroek' en de bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 16 april 2015 tot en met woensdag 27 mei 2015 voor een ieder ter inzage:

  • in de mediatheek van het provinciehuis, Sint Jansstraat 4 te Groningen, geopend op werkdagen tussen 08.30-17.00 uur;

  • in het publiekscentrum van het gemeentehuis van Slochteren, Hoofdweg 10a, 9621 AL Slochteren, geopend op werkdagen tussen 9.00-12.00 uur;

  • bij de balie publiekszaken in het gemeentehuis van Hoogezand-Sappemeer, Gorecht-Oost 157, 9603 AE Hoogezand, geopend op: maandag 13.00-16.00 uur; dinsdag, woensdag en donderdag 9.00-16.00 uur en vrijdag 9.00-12.30 uur.

Het ontwerp inpassingsplan is met bijbehorende stukken digitaal te raadplegen en te downloaden vanaf 16 april 2015 van de provinciale website www.provinciegroningen.nl/actueel/bekendmakingen.

De plannen zijn ook digitaal te raadplegen op de landelijke website:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.9920.IPEHSWesterbroek-ON01

Zienswijze

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp inpassingsplan ‘EHS Westerbroek'’ bij provinciale staten van Groningen naar voren brengen. De schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij provinciale staten van Groningen, Postbus 610, 9700 AP Groningen. Tevens bestaat de mogelijkheid om zienswijzen via het e-mailadres info@provinciegroningen.nl in te dienen. Vergeet daarbij niet uw naam en adresgegevens te vermelden. Om een zienswijze mondeling in te dienen dient u – op werkdagen en tijdens kantooruren – een afspraak te maken met het secretariaat van de afdeling Ruimte en Samenleving (tel. 050 316 4792).

Naar boven