Logo Velsen
Hernieuwde vaststelling bestemmingsplan ‘Zeezicht’, Velsen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Velsen in zijn vergaderingen van 26 maart 2015 het bestemmingsplan ‘Zeezicht’ (idn: NL.IMRO.0453.BP0100ZEEZICHT1-R003) hernieuwd heeft vastgesteld.

Waar ligt het plangebied?

Het hernieuwd vastgestelde gedeelte betreft de duinenrij en de kuststrook ten noorden van het Noordzeekanaal.

Wat is er gebeurd?

Naar aanleiding van een uitspraak van de Raad van State heeft de gemeenteraad van Velsen een nieuw besluit genomen op het bestemmingsplan Zeezicht. Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft bepleit dat de legger van het hoogheemraadschap moet worden vertaald in het bestemmingsplan.

Concreet betekent dit dat de primaire waterkering en de beschermingszone in het bestemmingsplan tussen de grens met Wijk aan Zee en de Noordpier zijn opgenomen. Om te kunnen afwijken van het bestemmingsplan waar de primaire waterkering ligt moet nu eerst een advies worden gegeven door de beheerder van de waterkering. Om te kunnen afwijken van het bestemmingsplan waar de beschermingszone van de waterkering ligt mogen burgemeester en wethouders alleen een omgevingsvergunning afgeven als dit niet van invloed is op de achterliggende waterkering.

In de regels van het Hoogheemraadschap staat dat er bij voorkeur mag worden gebouwd boven +4,5 meter NAP. Hierom is ook het begrip ‘peil’ aangepast in het bestemmingsplan.

Inzage in het plan en besluiten:

Het hernieuwde vastgestelde bestemmingsplan Zeezicht (idn: NL.IMRO.0453.BP0100ZEEZICHT1-R003) ligt met het vaststellingsbesluit van 9 april 2015 gedurende 6 weken ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis en de centrale bibliotheek. E.e.a. krachtens artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4, artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht. Het digitale bestemmingsplan met vaststellingsbesluit, aanwijzingsbesluit en nota van zienswijzen is ook te raadplegen via de gemeentesite www.velsen.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

De openingstijden van het stadhuis zijn op werkdagen van 09.00 uur tot 16.00 uur en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Voor inhoudelijke vragen over het bestemmingsplan kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar van de afdeling Economische Zaken, Wonen en Ruimtelijke Ontwikkelingen, tel. 0255-567200.

Beroep instellen:

In de periode van ter inzagelegging kan op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening beroep bij de Raad van State worden ingesteld.

Het beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. U moet er rekening mee houden dat u griffierecht moet betalen als u een beroepschrift indient. Meer informatie over de beroepsprocedure vindt u op www.raadvanstate.nl

Bestemmingsplan in werking:

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet op. Belanghebbenden die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Het digitale bestemmingsplan is hier te raadplegen. Wilt u onderdelen van het plan of de bijlagen downloaden dan kan dat via het menu ‘Downloads’ hiernaast.

Het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.0453.BP0100ZEEZICHT1-R003.

Naar boven