Logo Raalte
Mer-beoordeling ten Haveweg 24 in Mariënheem, Raalte

Burgemeester en wethouders van Raalte maken bekend.

Op 16 maart 2015 heeft Maatschap Jansen Holleboom medegedeeld dat zij voornemens zijn de rundveehouderij gevestigd aan de ten Haveweg 24 te Mariënheem te wijzigen.

De vergunning van de inrichting wordt uitgebreid met een nieuwe rundveestal voor 286 melkkoeien.

De varkenshouderijtak wordt beëindigd.

In de nieuwe situatie worden in totaal 286 melkkoeien en 188 stuks vrouwelijk jongvee gehouden.

Zij hebben besloten dat door Maatschap Jansen Holleboom ten behoeve van de hierboven beschreven activiteit geen milieueffectrapportage behoeft te worden opgesteld. Gelet op de overgelegde stukken is er door de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder deze worden ondernomen, geen sprake van bijzondere omstandigheden die het opstellen van een Mer-rapport noodzakelijk maken.

Dit besluit is noodzakelijk in verband met het voornemen tot het indienen van een aanvraag voor een omgevingsvergunning.

De besluiten en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 17 april 2015 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage bij het team Vergunningen en Handhaving van het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 te Raalte. Gedurende deze termijn kan het besluit en de daarbij behorende stukken tijdens de openingsuren en na telefonische afspraak 0572 347 799, (minimaal 1 werkdag van tevoren afspreken), ook buiten de openingsuren worden ingezien.

De besluiten worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar en beroep van derden.

U kunt uw bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedures van de uiteindelijke besluiten, te weten de vergunningen ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Naar boven