Besluit van de directeur-generaal DUO van 17 maart 2015, nr. DUO/HD-015.020, houdende wijziging van de Ondermandaatregeling DUO 2013

De directeur-generaal DUO,

Gelet op het Organisatie- en mandaatbesluit OCW 2008;

Gelet op het Mandaatbesluit beschermde stads- en dorpsgezichten;

Gelet op het Besluit mandaat en machtiging directeur-generaal Dienst Uitvoering Onderwijs;

Gelet op het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Dienst Uitvoering Onderwijs Wet- en regelgeving inburgering 2013;

Besluit:

ARTIKEL I

De Ondermandaatregeling DUO 2013 wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1 wordt als volgt gewijzigd:

1. Achter de zinsnede ‘centrale klachtenfunctionaris’ wordt toegevoegd: en functionaris Nationale Ombudsman-Wet openbaarheid van bestuur,.

2. Achter de zinsnede ‘medewerker klachtafhandeling Servicecentrum Inburgering’ wordt toegevoegd: , de klachtenfunctionaris directie Onderwijsinstellingen.

B

In beide leden van artikel 4 vervalt telkens de passage ‘,de hoofddirecteur Uitvoering & Dienstverlening’.

C

Artikel 5 wordt als volgt gewijzigd:

1. In de eerste zin wordt ‘Uitvoering & Dienstverlening’ vervangen door: Bedrijfsvoering.

2. De tweede zin vervalt.

3. De laatste zin komt te luiden: Bij afwezigheid van de hoofddirecteur Bedrijfsvoering gaan diens bevoegdheden over op de directeur-Generaal DUO.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De directeur-generaal DUO, R.J.A. Kerstens.

TOELICHTING

Het vervallen van de verwijzing naar de hoofddirecteur Uitvoering & Dienstverlening betreft een technische wijziging die het gevolg is van het al eerder vervallen van die functie.

Met de toevoeging van ‘de functionaris Nationale Ombudsman-Wet openbaarheid van bestuur ‘ wordt invulling gegeven aan het feit dat de centrale klachtenfunctionaris tevens functionaris is in zaken welke aan de Nationale Ombudsman zijn voorgelegd alsmede voor de afhandeling van verzoeken op grond van de Wet openbaarheid van bestuur.

Met de toevoeging van ‘de klachtenfunctionaris directie Onderwijsinstellingen‘ wordt invulling gegeven aan het feit dat aan de eenheid Onderwijsinstellingen een klachtenfunctionaris is toegevoegd. Deze functionaris handelt de klachten af welke betrekking hebben op de eenheid Onderwijsinstellingen.

De directeur-generaal DUO, R.J.A. Kerstens.

Naar boven