Logo Den Helder
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Stationslocatie 2014’ Den Helder en beeldkwaliteitsplan Stationsomgeving, Den Helder

Burgemeester en wethouders van Den Helder maken ingevolge artikel 3.8 lid 3 juncto artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan Stationslocatie 2014 (planidentificatiecode NL.IMRO.0400.215BPSTATIONSP2014-VST1) in de raadsvergadering van 17 februari 2014 gewijzigd is vastgesteld. De wijzigingen zijn opgenomen in de nota van beantwoording en de aanvulling hierop.

Ook heeft de gemeenteraad besloten om geen exploitatieplan ingevolge artikel 6.12, lid 2 Wet ruimtelijke ordening vast te stellen, aangezien het wettelijke kostenverhaal anderszins is verzekerd.

Tevens heeft de gemeenteraad het beeldkwaliteitsplan Stationsomgeving Den Helder als aanvullende welstandsparagraaf vastgesteld.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt de bouw van een stadhuis met geïntegreerd station mogelijk. Bij de nieuwbouw zijn (in beperkte mate) ook commerciële voorzieningen mogelijk. Daarnaast maakt het bestemmingsplan het mogelijk om, via een uit te werken bestemming, een stedelijke functie op de Kop van de Beatrixstraat te realiseren.

Beeldkwaliteitsplan

Voor de ontwikkeling van de stationsomgeving is ook een beeldkwaliteitsplan opgesteld (als onderdeel van het stedenbouwkundig plan Stationsomgeving). In dit beeldkwaliteitsplan wordt zowel ingegaan op de gewenste kwaliteit van de bebouwing als die van (de inrichting van) de openbare ruimte.

Inzage

Het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan met bijbehorende stukken, het beeldkwaliteitsplan en het vaststellingsbesluit liggen vanaf 7 april 2014 gedurende een periode van zes weken ter inzage.

De bovengenoemde stukken zijn in te zien op de gemeentelijke website www.denhelder.nl en zijn verbeeld op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatiecode NL.IMRO.0400.215BPSTATIONSP2014-VST1).

Tevens kunnen de stukken worden ingezien (digitaal en op papier), tijdens de openingstijden van het Klant Contact Centrum in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20 op maandag tot en met woensdag van 8.30 tot 17.00 uur, donderdag van 8.30 tot 19.30 uur en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

  •  Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze tegen het ontwerp van het bestemmingsplan Stationslocatie 2014 bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  •  Belanghebbenden die kunnen aantonen dat hen redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet overeenkomstig artikel 3.8, lid 1 Wro, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben kunnen brengen;

  •  Belanghebbenden tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpplan zijn aangebracht.

Gedurende de genoemde termijn kan tevens, indien door betrokkenen een beroepsschrift is ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend. Voor zowel het in behandeling nemen van het beroepsschrift als het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Tegen het vastgestelde beeldkwaliteitsplan kan, op grond van artikel 8.3 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), geen beroep worden ingesteld.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking op de eerste dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Naar boven