Logo Bunschoten
Verleende omgevingsvergunning uitgebreide procedure t.b.v. Nieuwbouwproject Spuistraat/Oude Schans, Bunschoten

Burgemeester en wethouders van Bunschoten maken op grond van het bepaalde in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat zij voor de onderstaande aanvraag t.b.v Nieuwbouwproject Spuistraat/Oude Schans (tussen Spuistraat 74 en Oude Schans 4) te Bunschoten, welke in strijd zijn met het ter plaatse geldende bestemmingsplan, omgevingsvergunning als bedoeld in de artikelen 2.1 en 2.2 Wabo hebben verleend met toepassing van een afwijking als bedoeld in artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3o Wabo.

  • 1. Het Spuiplein B.V. voor de volgende activiteiten, waarbij afgeweken wordt van het bestemmingsplan:

    • Spuistraat 77, Oude Schans 1, Visventerssteeg 2 en 4: het oprichten van diverse winkelruimten en plaatsen van bijbehorende gevelreclame;

    • Visventerssteeg 1 t/m 35 (oneven): het oprichten van 18 appartementen met bijbehorende ruimten t.b.v. de logiesfunctie.

  • 2. Quantum Satis B.V. voor de volgende activiteiten, waarbij afgeweken wordt van het bestemmingsplan:

    • Spuistraat 75 en 76, Visrokersplein 2: het oprichten van commerciële ruimten t.b.v. een horecafunctie en het plaatsen van bijbehorende gevelreclame;

    • Palingrokerssteeg 2 t/m 22 (even): het oprichten van 11 appartementen

    • Visrokersplein 4: het oprichten van een penthouse met bijbehorende ruimten;

    • het aanleggen van een in- en uitrit t.b.v. Visrokersplein 3 (parkeergarage) en een in- en uitrit t.b.v. Visrokersplein 4 (penthouse).

Inzage

De verleende omgevingsvergunning en bijbehorende bescheiden liggen ter inzage gedurende zes weken, vanaf donderdag 3 april 2014 t/m woensdag 14 mei 2014, bij de balie van de afdeling RO&V in het gemeentehuis. De digitale versie van de verleende omgevingsvergunning als genoemd onder 1. is in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder nummer: NL.IMRO.0313.PBUV2013205-0301. De digitale versie van de verleende omgevingsvergunning als genoemd onder 2. is in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder nummer: NL.IMRO.0313.PBUV2013200-0301.

Beroepsclausule

Tijdens de periode van terinzagelegging, kan een belanghebbende, die tijdig een zienswijze heeft ingebracht, binnen zes weken, na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd, beroep instellen bij de Rechtbank Midden Nederland, Afdeling bestuursrecht, o.v.v. bodemzaken, Postbus 16005, 3500 DA te Utrecht. Ook voor belanghebbenden, die redelijkerwijs niet kunnen worden verweten met betrekking tot het voornemen geen, danwel niet (tijdig) een zienswijze te hebben ingebracht, alsmede adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid om advies uit te brengen over het ontwerp-besluit, staat deze rechtsgang open. Het beroepschrift dient te voldoen aan de in de Algemene wet bestuursrecht daaraan gestelde eisen.

Indien onverwijlde spoed dit vereist, kan tijdens de beroepsprocedure tevens een voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden Nederland, Afdeling bestuursrecht, o.v.v. voorlopige voorzieningen, Postbus 16005, 3500 DA te Utrecht.

Inwerkingtreding besluit omgevingsvergunning

Het aantekenen van een beroep schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. Een dergelijk verzoek om voorlopige voorziening kan worden gedaan bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank. Voor zowel de behandeling van een beroepschrift als voor het treffen van een voorlopige voorziening, is griffierecht verschuldigd.

Het besluit treedt een dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Is op dat moment nog niet beslist over een verzoek tot een voorlopige voorziening, dan treedt het besluit niet eerder in werking dan op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Crisis- en herstelwet van toepassing

Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven