Besluit omgevingsvergunning inrichting Appelscha-1, Ministerie van Economische Zaken

KENNISGEVING

De Minister van Economische Zaken maakt bekend:

Dat aan de Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. te Assen een omgevingsvergunning is verleend voor de activiteit ‘het veranderen en in werking hebben van een inrichting de gehele inrichting omvattend’ ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor de inrichting Appelscha-1. De inrichting Appelscha-1 is gelegen in de gemeente Ooststellingwerf nabij de Menneweg, op de percelen kadastraal bekend gemeente Makkinga, sectie D, nummers 3598, 3642 en 3643.

De omgevingsvergunning betreft het veranderen en in werking hebben van een inrichting de gehele inrichting omvattend.

De inrichting Appelscha-1 is bestemd voor het produceren en afvoeren van aardgas.

Op deze inrichting zijn twee putten aanwezig, gasproductieput APS-2 en observatieput APS-1. Het geproduceerde aardgas wordt door middel van een ondergrondse nat-gastransportleiding via de gaswinningsinstallatie Norg-Zuid-1 getransporteerd naar de op circa 16 kilometer afstand gelegen gasbehandelingsinstallatie Vries-4.

Op het ontwerpbesluit dat van 6 februari 2014 tot en met 19 maart 2014 ter inzage lag bij de gemeente Ooststellingwerf is een advies ingediend. Op het ontwerpbesluit zijn geen zienswijzen ingediend. Hiermee is de beslistermijn van de aanvraag ingekort tot vier weken na de terinzagelegging van het ontwerpbesluit.

Het besluit en de andere relevante stukken liggen met ingang van 10 april gedurende zes weken ter inzage op de secretarie van de gemeente Ooststellingwerf te Oosterwolde. Inzage is mogelijk op werkdagen tijdens kantooruren. Wij adviseren u voor de inzage van dit besluit eerst contact op te nemen met de gemeente, telefoon 14 0516.

Voor inlichtingen kunt u zich wenden tot mevrouw G.S.J. Kooij, telefoon 06 – 54 79 52 29, van het Ministerie van Economische Zaken.

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen zes weken na de dag van de terinzagelegging van dit besluit een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Rechtbank Noord-Nederland, ter attentie van de sector Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen dit besluit kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbesluit en men belanghebbende is.

Naar boven