Logo Molenwaard
Bestemmingplan Abbekesdoel 58 en 59 Bleskensgraaf, Molenwaard

De gemeenteraad van Molenwaard heeft op 7 januari 2014 het bestemmingplan ‘Herziening Ruimte voor Ruimte Abbekesdoel 58 en 59 Bleskensgraaf’ opnieuw en gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan werd eerder op 3 december 2012 vastgesteld. Bij uitspraak van 23 oktober 2013 (nr. 201301807/1/R4), droeg de Raad van State aan de gemeenteraad op om het vaststellingsbesluit opnieuw te nemen, met inachtneming van die uitspraak. De Raad van State bepaalde tevens dat voor de hernieuwde vaststelling afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht niet toegepast hoefde te worden. Er heeft dus geen ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegen. Er konden daarom geen zienswijzen worden ingediend.

De wijzigingen hebben betrekking op het corrigeren van de verbeelding naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State d.d. 23 oktober 2013. Er is nu duidelijk aangegeven dat het plan betrekking heeft op het realiseren van twee ruimte-voor-ruimtewoningen. Tevens is naar aanleiding van deze uitspraak een gewijzigde anterieure overeenkomst afgesloten waarin de sloop van de opstallen gewaarborgd wordt.

Het raadsbesluit ligt met bijbehorende stukken, waaronder het gewijzigde bestemmingsplan en de zakelijke overeenkomst van de anterieure overeenkomst, met ingang van 4 april 2014 zes weken tijdens openingstijden ter inzage op het gemeentekantoor of 24 uur per dag via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl onder identificatienummer NL.IMRO.1927.BPAbbekesdoel59BG-VG02.

Voor dit nieuwe vaststellingsbesluit is een afwijkende procedure gevolgd, om die reden gelden er andere regels voor het instellen van beroep. Beroep kan alleen worden ingesteld door diegene die eerder beroep heeft ingesteld tegen het vaststellingsbesluit van 3 december 2012, uitsluitend voor zover die beroepsgronden door de Raad van State in haar uitspraak d.d. 23 oktober 2013 gegrond zijn verklaard, of door diegene wiens belang rechtstreeks is getroffen door de aangebrachte wijzigingen in het opnieuw vastgestelde bestemmingsplan. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 200019, 2500 EA Den Haag. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daarom kan tevens een voorlopige voorziening bij deze afdeling worden ingediend. Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de ter inzage legging.

Voor meer informatie zie de digitale bekendmaking op www.gemeentemolenwaard.nl.

Naar boven