Logo Maastricht
Bekendmaking Wijzigingsplan Uitbelderstraat 8–10, Maastricht

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend, dat het ontwerp-wijzigingsplan “Uitbelderstraat 8-10” met ingang van 7 april 2014 voor de duur van zes weken ter inzage wordt gelegd.

Gebiedsomschrijving en korte inhoud

De locatie is gelegen in het noordwesten van het centrum van Maastricht en wordt begrensd door de wijken Binnenstad (zuiden), Statenkwartier (westen) en Frontenkwartier (Noordwesten).

Het wijzigingsplan voorziet in de planologisch-juridische regeling ten behoeve van een functiewijziging voor de adressen Uitbelderstraat 8a en10. De functiewijziging maakt het gebruik van genoemde adressen als hotel in combinatie met wonen mogelijk. Voor wat betreft het adres Uitbelderstraat 8b blijft de gebruiksfunctie ongewijzigd. De gebruiksfunctie kan niet rechtstreeks op basis van het moederplan ‘Centrum’ worden geregeld. Daarom wordt gebruik gemaakt van de wijzigingsbevoegdheid die het moederplan Centrum biedt.

Terinzagelegging, verbeelding en digitaal beschikbaar stellen:

Met ingang van 7 april 2014 liggen het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken ter inzage aan het gemeenteloket, Mosae Forum 10, Maastricht. Het digitale plan is te raadplegen op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.wpUitbelderstraat-ow01

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://ruimtelijkeplannen.maastricht.nl/manifest.html

Daarnaast is het bestemmingsplan te raadplegen op de gemeentelijke website:

http://www.maastricht.nl/ruimtelijkeplanne n

Schriftelijke en mondelinge zienswijzen

Binnen de termijn van terinzagelegging kunt u schriftelijk of mondeling reageren op dit plan. Richt schriftelijke zienswijzen aan burgemeester en wethouders van Maastricht, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht. Dit kan ook per e-mail via post@maastricht.nl onder vermelding van ‘Aan het college van burgemeester en wethouders, zienswijzen ontwerpbestemmingsplan ‘Uitbelderstraat 8-10’. Voor het indienen van een mondeling zienswijze kunt u telefonisch een afspraak maken met de bestemmingsplanjurist dhr. E. Verheijden, tel. 043-3504559.+

Maastricht, 4 april 2014

Burgemeester en wethouders van Maastricht, De Secretaris, P.J. Buijtels

De Burgemeester, O. Hoes

Naar boven