Logo Drenthe
Ontwerpbesluit wijziging Provinciale Omgevingsverordening, Drenthe

Bekendmaking

Wijziging artikel 3.26 van de Provinciale Omgevingsverordening Drenthe.

Gedeputeerde Staten van Drenthe maken bekend dat zij voornemens zijn aan Provinciale Staten voor te stellen artikel 3.26 van de Provinciale Omgevingsverordening Drenthe (POV) te wijzigen.

De wijziging van artikel 3.26 van de POV heeft betrekking op het aanpassen van het derde lid en het laten vervallen van het vierde lid. Hierdoor wordt de ontheffingsmogelijkheid uit het artikel gehaald maar wordt aan GS de bevoegdheid gegeven nadere regels te stellen. Concreet betreft het hier de vestiging of significante uitbreiding van solitair buiten het bestaand stedelijk gebied gelegen regionaal georiënteerd bedrijf met uitzondering van agrarische bedrijven, bedrijven binnen de sector recreatie en toerisme en overig functioneel aan het buitengebied verbonden bedrijvigheid.

Alvorens het voorstel voor te leggen aan Provinciale Staten stellen wij eenieder in de gelegenheid opmerkingen over dit voorstel aan ons kenbaar te maken. Hiertoe ligt het ontwerpbesluit ter inzage van 3 april 2014 tot en met 30 april 2014 op de volgende locaties:

  • alle gemeentehuizen in de provincie Drenthe tijdens de voor die gemeentehuizen geldende reguliere openingstijden;

  • bij de provincie Drenthe, Westerbrink 1 te Assen, op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur.

Opmerkingen kunnen schriftelijk of langs elektronische weg worden ingediend bij Gedeputeerde Staten van Drenthe, Postbus 122, 9400 AC Assen, e-mail: post@drenthe.nl ovv wijziging 3.26 POV.

Naar boven