Logo Landerd
Bestemmingsplan ‘Natuurbegraafplaats Maashorst’ te Schaijk, Landerd

Burgemeester en wethouders van Landerd maken overeenkomstig de Inspraakverordening gemeente Landerd bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan “Natuurbegraafplaats Maashorst” in voorbereiding is en voor een ieder ter inzage ligt.

Aanleiding

Aanleiding voor het opstellen van het plan is om het voormalig agrarische bedrijf gelegen aan de Franse Baan 2 te Schaijk en het achterliggende gebied te ontwikkelen tot een natuurbegraafplaats. Een natuurbegraafplaats is in de eerste plaats een bos of een natuurgebied en in de tweede plaats een begraafplaats. Op de natuurbegraafplaats van 28,9ha wordt circa 11,2ha ingericht als nieuwe natuur. In het plangebied zijn twee percelen met de bestemming “Maatschappelijk” die samen een gekoppeld bestemmingsvlak vormen. Op beide percelen worden bedrijfsgebouwen ten behoeve van de natuurbegraafplaats gerealiseerd waarbij sprake is van slechts één bedrijf. Binnen deze bestemming wordt een informatie/ceremonieruimte gerealiseerd. Deze ruimte is gesitueerd in het midden van he plangebied. De vormgeving en de materialisatie wordt zodanig dat deze past binnen zijn natuurlijke omgeving. Op het moment dat de begraaffunctie ten einde is, zal het gebouw worden verwijderd. Op het bouwblok aan de Franse Baan wordt een bedrijfswoning herbouwd en wordt een bedrijfsgebouw voor de opslag van materiaal opgericht. In het bosgebied wordt een houten overkapping gerealiseerd als schuilplek. Alle overige bouwwerken worden verwijderd.

Voorts heeft een deel van de gronden de bestemming Agrarisch met waarde -1 en een deel heeft de dubbelbestemming Waarde-Archeologie 4.

Plangebied

Het plangebied voor “Natuurbegraafplaats Maashorst” is gelegen te Schaijk in de gemeente Landerd. Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de Legerstraat, aan de oostkant door de Franse Baan en aan de westkant door natuurgebied de Maashorst, aan de zuidkant bevindt zich het bedrijf ‘Groepsaccommodatie de Buitenhorst’.

Het ontwerpbestemmingsplan bekijken

Conform het bepaalde in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht liggen het voorontwerpbestemmingsplan “Natuurbegraafplaats Maashorst” en alle bijbehorende stukken met ingang van 3 april 2014 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis van Landerd. Het plan kan worden ingezien tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis. Voor een toelichting of voor eventuele vragen kan een afspraak worden gemaakt met mevrouw M. Niekus (telefoonnummer: 0486-458193).

Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar via de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatienummer NL.IMRO.1685.bpnbpMaashorst-VO01. De bronbestanden zijn digitaal beschikbaar via http://www.gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/Landerd/RO-online/2008/NL.IMRO.1685.BPbpnbpMaashorst-VO01/

Reageren op het ontwerpbestemmingsplan

Een ieder kan binnen de genoemde termijn een inspraakreactie over het voorontwerpbestemmingsplan bij het college van burgemeester en wethouder kenbaar maken. Een schriftelijke inspraakreactie dient geadresseerd te worden aan de gemeenteraad van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Zeeland. Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met mevrouw M. Niekus.

Naar boven