Logo Geldermalsen
Regio Rivierenland, dienstonderdeel Avri te Geldermalsen, Geldermalsen

Gedeputeerde staten van Gelderland maken op grond van artikel 7.17 lid 4 van de Wet milieubeheer bekend dat zij hebben besloten dat bij de voorbereiding van het besluit op de aanvraag om omgevingsvergunning voor de inrichting gelegen aan de Meersteeg 15 te Geldermalsen, ten behoeve van het veranderen van de inrichting voor het uitbreiden met een scheidingsinstallatie geen milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld.

Het gaat hier om een bestaande inrichting voor het opslaan, overslaan en verwerken van afvalstoffen alsmede het verwijderen ervan. De uitbreiding betreft een scheidingsinstallatie voor de jaarlijkse verwerking van 70.000 ton verpakkingsmaterialen.

De beoordelingsnotitie is ingediend omdat de aan te vragen activiteit krachten artikel 7.2, eerste lid, onder b, van de Wet milieubeheer is aangewezen in bijlage D, categorie 18.1 van het Besluit milieueffectrapportage.

Na beoordeling van de milieueffecten van de activiteiten is besloten dat er geen milieueffectrapport moet worden opgesteld.

Bij het nemen van dit besluit is rekening gehouden met de kenmerken van de potentiële effecten van de activiteiten. Uit de beoordeling van de voorgenomen activiteit blijkt dat er geen sprake is van bijzondere nadelige gevolgen voor het milieu (als bedoeld in artikel 7.17, eerste lid, van de Wet milieubeheer). Er is geen bijzondere omstandigheid die het uitvoeren van een m.e.r. noodzakelijk maakt.

Voor meer informatie over de voorgenomen activiteit wordt verwezen naar de ter inzage gelegde stukken.

Mogelijkheid van inzien

De aanvraag, het besluit en de bijbehorende stukken liggen van 28 maart 2014 tot 9 mei 2014 ter inzage bij:

  • de gemeente Geldermalsen, tijdens de daar gebruikelijke openingsuren;

  • de provincie Gelderland, bij de receptiebalie in het Huis der Provincie, Markt 11 te Arnhem, tijdens de daar gebruikelijke openingsuren of kunnen worden ingezien via internet: www.bekendmakingen.gelderland.nl .

Bezwaar en beroep

Tegen dit besluit staat geen afzonderlijk bezwaar- of beroep open, omdat sprake is van een voorbereidingsbeslissing. Eventuele bezwaren tegen dit besluit kunnen in de procedure omtrent de omgevingsvergunning aangevoerd worden.

Wilt u meer weten?

Bel het Provincieloket, telefoonnummer (026) 359 99 99.

zaaknummer 021416408

Tiel, 27 maart 2014

Gedeputeerde Staten van Gelderland Omgevingsdienst Rivierenland

Naar boven