Logo Tholen
Gecoördineerde bekendmaking wijzigingsplan en omgevingsvergunning Goudenregenlaan Scherpenisse, Tholen

Het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Tholen maakt, krachtens door burgemeester en wethouders van die gemeente aan hem verleend mandaat, het volgende bekend.

Voornoemd college heeft op 25 maart 2014 besloten het wijzigingsplan Goudenregelaan Scherpenisse ex artikel 3.6 Wet ruimtelijke ordening vast te stellen. Met toepassing van de coördinatieregeling uit de Wro, is als samenhangend besluit op 26 maart 2014 de omgevingsvergunning nr. Z-HZ_WABO-2014-00029 voor het bouwen van een woning aan Goudenregenlaan 8 te Scherpenisse verleend. Hiervan zijn de ontwerpbesluiten bekend gemaakt op 31 januari 2014.

Plangebied en doelstelling.

Het plangebied betreft het terrein gelegen aan de Goudenregenlaan en Maluslaan te Scherpenisse. Het wijzigingsplan heeft ten doel om de bouw van 18 woningen juridisch planologisch mogelijk te maken. De omgevingsvergunning heeft ten doel de bouw van een vrijstaande woning aan de Goudenregenlaan 8 te Scherpenisse mogelijk te maken.

Ter inzage

De twee besluiten liggen met de daarop betrekking hebbende stukken met ingang van 28 maart 2014 gedurende 6 weken ter inzage tijdens de openingsuren in de openbare leesruimte van het gemeentehuis, Hof van Tholen 2 te Tholen. U kunt het wijzigingsplan, digitaal bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast kunt u het wijzigingsplan en de omgevingsvergunning inclusief bijbehorende stukken/bijlagen, in pdf-formaat bekijken op de gemeentelijke website www.tholen.nl .

Beroepsmogelijkheid

Op grond van artikel 8.3 van de Wro worden het wijzigingsplan en de omgevingsvergunning voor de mogelijkheid van beroep als één besluit aangemerkt. Tegen de ontwerpbesluiten zijn geen zienswijzen kenbaar gemaakt. Om die reden kan uitsluitend een belanghebbende die kan aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig een zienswijze in te brengen beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit. De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken en loopt van 29 maart 2014 tot en met 9 mei 2014.

Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Een beroepschrift moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het adres is: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroepschrift moet worden ondertekend en bevat ten minste:

  • de naam en het adres van indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • de gronden van het beroep;

  • een afschrift van het besluit waarop het beroep betrekking heeft.

Verzoek om een voorlopige voorziening

Indien onverwijlde spoed gelet op de betrokken belangen dit vergt, kan de belanghebbende die beroep heeft ingesteld, bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Indien een dergelijk verzoek wordt ingediend binnen de beroepstermijn van zes weken, wordt de werking van het (gecoördineerde) besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Tholen, 27 maart 2014

Burgemeester en wethouders van Tholen, namens dezen, het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling G. Vos

Naar boven