Logo Woerden
Bekendmaking toepassing Coördinatieverordening ontwerpbestemmingsplan ‘Berberis- en Hazelaarstraat’ en ontwerpomgevingsvergunning, Woerden

Burgemeester en wethouders van Woerden maken conform het bepaalde in artikel 3.9a en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 27 maart gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt:

  • 1. het ontwerp-bestemmingsplan ‘Berberis- en Hazelaarstraat’ (planidentificatie NL.IMRO.0632.BP01210-bOW1).

  • 2. de hieraan gerelateerde ontwerp-omgevingsvergunning.

Plangebied en doel

GroenWest wil een aantal woningen aan de Berberisstraat, Hazelaarstraat, Lindenlaan en Meidoornstraat slopen en herontwikkelen. 16 seniorenwoningen en 24 flatwoningen worden vervangen door 14 patiowoningen en 24 appartementen. Daarnaast wil GroenWest op de benedenverdieping van het appartementencomplex een gezondheidscentrum realiseren. Voor de ontwikkeling is een nieuw bestemmingsplan nodig.

Coördinatie

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening gemeente Woerden 2012 maken het mogelijk dat diverse procedure gezamenlijk worden doorlopen. De voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten wordt tegelijk behandeld. Naast het bestemmingsplan wordt ook de aanvraag omgevingsvergunning gecoördineerd behandeld.

Inzien

Het ontwerp-bestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning liggen met de bijbehorende stukken van 27 maart tot en met 7 mei ter inzage.

Het plan en bijbehorende relevante stukken kunt u tijdens de genoemde termijn in de hal van het Stadhuis en bij het Omgevingsloket (alleen op afspraak) inzien. Ook kunt u het plan vinden op www.woerden.nl (onder ‘Documenten en publicaties’ > ‘Bestemmingsplannen’ > ’Bestemmingsplannen in voorbereiding’). Verder kunt u het plan vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

In de genoemde periode kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze indienen bij de Gemeenteraad van Woerden, p.a. team Ruimtelijke plannen, Postbus 45, 3440 AA Woerden. Wij verzoeken u in uw brief duidelijk te vermelden of uw zienswijze betrekking heeft op het ontwerp-bestemmingsplan of op de ontwerp-omgevingsvergunning. Zienswijzen op een ontwerp-omgevingsvergunning worden door burgemeester en wethouders behandeld. Zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan door de gemeenteraad.

Om de omgevingsvergunning te kunnen toetsen aan de gewenste eisen van welstand is verder een beeldkwaliteitsplan opgesteld. Het beeldkwaliteitsplan zal onderdeel gaan uitmaken van de gemeentelijke welstandsnota. Het beeldkwaliteitsplan is als bijlage opgenomen bij het ontwerp-bestemmingsplan. Ook op het beeldkwaliteitsplan kunt u reageren.

Voor informatie of het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 14 0348, de heer Lindeman) een afspraak maken. U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Naar boven