Logo WijchenVastgesteld bestemmingsplan en reactieve aanwijzing provincie Sporthal Schaarweide, Bergharen, gemeente Wijchen

Het bestemmingsplan “Sporthal Schaarweide” is op 6 februari 2014 door de gemeenteraad vastgesteld. Het plan voorziet in de bouw van een sporthal op het sportpark Schaarweide tussen Stompendijk en Sportlaantje tussen de kernen Bergharen en Hernen.

Op 11 maart 2014 hebben Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland een zogenaamde reactieve aanwijzing gegeven. Met een reactieve aanwijzing kan de provincie onderdelen van een bestemmingsplan of een geheel bestemmingsplan niet in werking laten treden. Voor de onderdelen van het bestemmingsplan, waar een reactieve aanwijzing op is gegeven, blijven de 'oude' bestemmingsplannen van toepassing. De reactieve aanwijzing beslaat het gehele bestemmingsplan “Sporthal Schaarweide”. Dit betekent dat het bestemmingsplan “Buitengebied“ (2011) van toepassing blijft en dat het bestemmingsplan “Sporthal Schaarweide” niet in werking treedt.

Ter inzage

De reactieve aanwijzing en het bestemmingsplan zijn iedere werkdag bij voorkeur op afspraak in te zien bij de consulenten van de balie Bouwen en Leefomgeving van het gemeentekantoor aan de Kasteellaan 22-24 in Wijchen. Ook kunt u bij hen een mondelinge toelichting krijgen. De consulenten zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 024 751 71 11 of per e-mail via bouwenenleefomgeving@wijchen.nl. Op woensdagavond kunt u de stukken van 17.00 tot 19.30 uur inzien bij het informatiecentrum. Er is dan geen vakinhoudelijke deskundigheid aanwezig. Het bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is: NL.IMRO.RA9925.Wijchensporthal-vst1.

Beroep

Tegen de reactieve aanwijzing kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. De termijn voor indiening van een beroepschrift tegen het aanwijzingsbesluit vangt aan op 27 maart 2014 en bedraagt 6 weken.

Voorlopige voorziening

Hebt u er als belanghebbende veel belang bij dat dit besluit niet in werking treedt? Dan kunt een voorlopige voorziening vragen. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet u indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA  's-Gravenhage. Bij het verzoek om een voorlopige voorziening moet een kopie van het beroepschrift worden bijgevoegd. Voor de behandeling van een beroepschrift, maar ook voor een verzoek om een voorlopige voorziening, is griffierecht verschuldigd.

Wijchen, 26 maart 2014

Burgemeester en wethouders van Wijchen

mr. J.Th.C.M. Verheijen, burgemeester

drs. J.W.M. van der Knaap, secretaris

Naar boven